• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardinde 35 kilo patlayıcı yakalandı
28 Nisan 2012 Cumartesi 09:29

Mardin'de 35 kilo patlayıcı yakalandı

PKK'nın metropollerdeki eylemlerde kullanılmak üzere yüklü miktarda patlayıcı sevk edeceğini öğrenen Mardin Emniyeti, Cizre-Nusaybin yolunda operasyon gerçekleştirdi.
PKK'nın metropollerdeki eylemlerde kullanılmak üzere yüklü miktarda patlayıcı sevk edeceğini öğrenen Mardin Emniyeti, Cizre-Nusaybin yolunda operasyon gerçekleştirdi. Çatışmada bir terörist yaralı yakalanırken, araçta 35 kilo patlayıcı ele geçirildi. Mardin Valisi, patlayıcının amonyum nitratla zenginleştirildiği takdirde 8-9 ton patlayıcı olabileceğini belirtti.

Baharla birlikte terör örgütü KCK- PKK'nın büyük şehirlerde saldırı hazırlığı yaptığını öğrenen Mardin Em- niyeti dün yüklü miktarda patlayıcı ele geçirdi. Mardin Cizre-Nusaybin yolu üzerinde bir araca yapılan operasyonda 5 kilogramı A4, 24 kilogramı TNT olmak üzere toplam 35 kilogram bomba bulundu. Patlayıcının taşındığı aracı kullanan terörist ise güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı olarak yakalandı. Ele geçirilen bombaların, 20 Kasım 2003'te HSBC Bankası'na yapılan saldırıda kullanılan patlayıcıdan daha fazla tahrip gücüne sahip olduğu belirtildi.
 
Geçtiğimiz günlerde Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan 100 kilogram patlayıcının ardından önceki gün de Nusaybin ilçesinde, teröristlerce büyükşehirlere götürülen 35 kilo patlayıcı ele geçirildi. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, bahar aylarıyla birlikte yoğun bir şekilde eyleme girişecek terör örgütü PKK-KCK'nın metropollerde kullanılmak üzere yüklü miktarda patlayıcı sevk edeceğinin öğrenildiğini belirtti. Mardin Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu operasyon neticesinde Cizre-Nusaybin yolu üzerinde muhtemel bir faciadan dönüldüğünü kaydeden Vali Ayvaz, "Aracın içinde yapılan aramada 24 kilogramı TNT, 5 kilogramı A-4, geri kalanı ise çeşitli patlayıcılar olmak üzere 35 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Olayda güvenlik güçleri ile çatışan A.F. isimli terörist yaralı olarak yakalandı." dedi. Bu miktarda bir patlayıcının amonyum nitrat ile zenginleştirildiği takdirde 8-9 ton patlayıcı olabileceğini belirten Ayvaz, "Son zamanlarda güvenlik güçlerinin yapmış olduğu başarılı operasyonlar neticesinde terör örgütüne büyük darbe indirildi. Halkımızın huzur ve güvenini sağlamak için gece gündüz güvenlik güçlerimiz teyakkuz halindedir." şeklinde konuştu. Yaralı terörist A.F., tedavi edilmek üzere Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
9 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU YOLDA 10 KİLO PATLAYICI BULUNDU
 
Bu arada önceki gün akşam saatlerinde Hakkâri-Çukurca karayolunda patlamaya hazır 10 kilo patlayıcı ve düzenek bulundu. Bölge halkının yaptığı ihbar üzerine valilik çeşmesi mevkiinde yol kenarındaki kayalıklar arasına döşenen patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Geçtiğimiz yıl aynı mevkide yola döşenen patlayıcıların infilak etmesi ile 9 asker şehit olmuştu. Terör örgütü aynı yerde 10 kilo patlayıcıyı yol kenarında bulunan kayalıklara tuzakladı. Konuyla ilgili Hakkâri Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bölücü terör örgütü mensuplarınca Hakkâri-Çukurca karayolu valilik çeşmesi mevkiinde kayalıklar arasına gizlenmiş olan el yapımı patlayıcı sağduyulu halkımızın verdiği bilgiler doğrultusunda il jandarma komutanlığı ekiplerince bulunarak yerinde imha edilmiştir. Söz konusu el yapımı patlayıcı madde 10 kg amonyum nitrat, 15 adet büyük pil, 183 adet çivi, 5 adet bombaatar mühimmatı ve 100 m kablodan oluşan bir düzenekten oluşmaktadır."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA