• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mar filminin Konyadaki özel gösterimi yapıldı
30 Nisan 2012 Pazartesi 10:00

Mar filminin Konya'daki özel gösterimi yapıldı

Selçuk Üniversitesi, Kültür Bakanlığı ve Konya Şekerin destekleriyle çekilen, yönetmenliğini Selçuk İletişim Fakültesi mezunu Caner Erzincanın üstlendiği Mar filminin galası, Konyada yapıldı.

Selçuk Üniversitesi, Kültür Bakanlığı ve Konya Şeker’in destekleriyle çekilen, yönetmenliğini Selçuk İletişim Fakültesi mezunu Caner Erzincan’ın üstlendiği ‘Mar’ filminin galası, Konya’da yapıldı. Erzincan’ın yanı sıra başrol oyuncuları Begüm Kütük, Volga Sorgu, Güray Kip ve Yılmaz Şerif’in de katıldığı gala gecesinde Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, film ekibi adına Caner Erzincan’a çini tablo hediye etti.

KONYA’DA ÖZEL GÖSTERİM

Real Alışveriş Merkezi Avşar Sinemaları’nda düzenlenen galaya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve eşi Hatice Gökbel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, İletişim Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, öğretim üyeleri ve üniversite personeli katıldı. Özel gösterim öncesi oyuncular, hem öğretim üyeleri ile sohbet etti hem de hayranları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 2 saat süren filmin ardından yönetmen ve senarist Caner Erzincan ile oyuncular sahneye çıkarak izleyicilerle sohbet etti.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NE MÜTEŞEKKİRİZ

Film çekimlerinin Konya’nın Çumra İlçesi ile Karaman’da gerçekleştirildiğini belirten Caner Erzincan, “Özellikle filme destekleri nedeniyle eski rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Okudan ile bizleri bu akşam yalnız bırakmayan yeni rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel başta olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür ederim. İlk filmimi çekerken mezun olduğum üniversitemden çok önemli destek gördüm. Mar filmi şu anda ulusal ve uluslar arası pek çok festivalde yarışıyor. Bundan sonra çok daha iyi yapıtlar ortaya çıkarmak istiyorum. Bunun için de bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
 
Film hakkında da bilgi veren Erzincan, “Bu yola çıkarken bir derdimiz vardı. Amacımız, taşrada insanların ne zorluklar içinde yaşadığını, hangi şartlar içinde geçim mücadelesi verdiğini anlatmaktı. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum.” dedi.

REKTÖR GÖKBEL FİLM EKİBİNİ TEBRİK ETTİ

Özel gösterime katılan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, filmin ardından sahneye inerek yönetmen Erzincan ve oyuncuları tek tek tebrik etti. Film ekibi adına Erzincan’a Selçuklu motiflerinin bulunduğu çini tablo armağan eden Prof. Dr. Gökbel, “Bugün bir kez daha gördük ki oldukça güçlü bir İletişim Fakültemiz var. Üniversitemizden mezun olan Caner Erzincan’ın elde ettiği bu başarının önümüzdeki yıllarda diğer öğrencilerimizin yapıtları ile artarak süreceğine inanıyorum. Selçuk Üniversitesi olarak değerlerimize destek olmaya var gücümüzle devam edeceğiz.” dedi.                         

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA