• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mar ekibini Konya heyecanı sardı
12 Temmuz 2010 Pazartesi 12:45

'Mar' ekibini Konya heyecanı sardı

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünün desteğiyle 19 Temmuzda Konyanın Çumra İlçesinde start alacak Mar filminin çekimlerine kısa bir zaman kala film ekibini Konya heyecanı sardı.
Başrol oyuncusu Begüm Kütük, projenin kendisini heyecanlandırdığını belirterek, “Konya’da gerçekleştirilecek projede yer almaktan onur duyuyorum. Çekimler için şimdiden çok heyecanlıyım.” dedi. Filmin Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu yönetmeni Caner Erzincan ise projenin Konya için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Film Konya’nın hem ulusal hem de uluslar arası düzeyde tanıtımına önemli katkı sağlayacak.” dedi.
‘Mar’ adlı uzun metrajlı filmin çekimleri 19 Temmuz’da Konya’nın Çumra İlçesi’nde başlayacak. Ünlü yönetmen Caner Erzincan çekimlere start vermek üzere oyuncularla birlikte 16 Temmuz Cuma günü Konya’ya gelecek.
 
“SENARYODAN ÇOK ETKİLENDİM”
 
Filmin senaryosundan oldukça etkilendiğini ifade eden başrol oyuncusu Begüm Kütük, filmde ‘Bahar’ isminde yaşam dolu, sevecen ve yardımsever bir diş hekimini canlandırdığını ifade etti.  Filmin yönetmeni Caner Erzincan’ın hikayesine de çok güvendiğini belirten ünlü oyuncu, “Caner’in daha önce çektiği belgeseller ve filmlerde gösterdiği başarılara bakıldığında ‘Mar’ filminde de çok iyi bir iş çıkaracağını düşünüyorum. Çünkü Caner’in çok güçlü bir kalemi var.” diye konuştu.
 
“KONYA BENİ HEYECANLANDIRIYOR”
 
Filmin baba ocağı Konya’da çekilmesinden büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu söyleyen Kütük, “İmza günü için daha önce de Konya’ya gelmiştim. Orada bana gösterilen ilgi ve sevgiyi unutamıyorum. Konya’ya tekrar gelmek benim için bu nedenle çok anlamlı. Bu sayede ünlü düşünür Mevlana’nın felsefesini öğrenmek, oradaki tarihi mekânların dokusunu ve atmosferini yerinde yaşamak istiyorum. Bu nedenle filmin Konya’da çekilecek olması heyecanımı bir kat daha artırıyor. Konya’da gerçekleştirilecek projede yer almaktan onur duyuyorum. Çekimler için şimdiden çok heyecanlıyım.” dedi.
 
KONYA DOĞRU BİR SEÇİM
 
Filmin oyuncularından Güray Kip ise projenin kendisine ilginç geldiğini bu nedenle filmde oynamayı kabul ettiğini belirterek, “Filmin çekileceği mekanın Konya olması da ayrı bir öneme sahip. Konya her zaman bana cazip gelmiştir. Çünkü nereye baksanız bir tarih var. Bir tarafta Şems, diğer tarafta Mevlana var. Şehrin kendine has mistik bir havası çok etkileyici. Düz bir alanda kurulduğu için geniş, tertipli, düzenli bir şehir. Bu nedenlerle bence Konya doğru bir seçim. Ayrıca bu filmin hem sanatsal hem de ekonomik anlamda Konya’ya önemli getirisi olacağı kanaatindeyim.” diye konuştu.
 
ÜNİVERSİTEYE TEŞEKKÜR
 
Filmin Selçuk İletişim mezunu yönetmeni Caner Erzincan ise projeyi ilk olarak Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ile paylaştığında destek sözü aldığını belirterek, “Sayın rektörle, projenin hem üniversite hem de Konya’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacağı konusunda aynı düşünceyi paylaşıyoruz. Kendisi Konya sevdalısı bir eğitimci olduğu için de proje karşısında çok heyecanlandı. Bize verdiği destek nedeniyle Selçuk Üniversitesi’ne teşekkür borçluyuz.” dedi.
 
“KONYA İÇİN BÜYÜK FIRSAT”
 
Filmi 4 yılını geçirdiği şehirde çekmenin kendisi için ayrı bir heyecan yarattığını belirten Erzincan, filmin eşini kaybetmiş bir babanın ailesini bir arada tutma çabası ile üç kuşağın değişen sosyal ilişkiler ve üretim biçimi karşındaki varoluşunu konu edindiğini söyledi. Erzincan, “Film Konya’nın hem ulusal hem de uluslar arası düzeyde tanıtımına önemli katkı sağlayacak.” diye konuştu.
 
Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem de projeye sahip çıktıklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
 
Filmin çekimleri 19 Temmuz pazartesi günü Konya’nın Çumra İlçesi’nde başlayacak. Yönetmen Erzincan, çekimlere start vermek üzere oyuncularla birlikte 16 Temmuz Cuma günü Konya’ya gelecek. 
YORUMLAR
sinemada
murat
kulesite avşar sinemalarında gösterilecek :)))
88.247.20.5
hangi kanalda
ahmet
bu film hangi kanalda gösterilecek??? belli mi acep???
88.254.249.130
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA