• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Manşetle gelen manşetle gider
25 Mayıs 2010 Salı 13:51

'Manşetle gelen manşetle gider'

Ak Parti grup toplantısında partililere seslenen Başbakan Erdoğan, CHP'deki Kılıçdaroğlu rüzgarını yorumlarken medyaya yüklendi.
Ak Parti grup toplantısında partililere seslenen Başbakan Erdoğan, CHP'deki Kılıçdaroğlu rüzgarını yorumlarken medyaya yüklendi.

Erdoğan, sözlerine İstanbul'un fethi ve üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 27 ölüm yıldönümünü hatırlatarak başladı.

Erdoğan, Kısakürek'in

Gideriz nur yolu izde gideriz,

Taş bağırda, sular dizde gideriz,

Bir gün akşam olur bizde gideriz,

Kalır dudaklarda şarkımız bizim.

dörtlüğünü okudu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

Zonguldak'taki kazanın nedeni tespit edilemden birileri insafsız eleştiri oklarını bize yağdırıyordu. Hukukun gereği ne ise o yapılıyor. Bir kez daha elemin kederin siyasi malzeme haline dönüştürülüşüne şahit olduk.

Kimse acılar üzerinden ölen işçi kardeşlerimizin üzerinden istismara, oy avcılığına kalkışmasın. 20-30 yılın birikmiş sorunlarını biz çözdük. Bugün işçi dostuymuş emekli dostuymuş gibi görünen bunları istismar malzemesi yapanlar geçmişte bu milleti nasıl inim inim inlettiklerini bu millet unutmadı.

O gün oaraya bir tanesi gelmiş. Aslen Sivas Şarkışla'lı Ankara'da ikamet eden birisi oraya gelmiş, ağıza alınmayacak sözlerle Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına hakaretler yağdırıyor. Adeta intihar komandosu...

Daha yoğun tedbirlerle madenlerimizin güvenliğini artıracağız. Bu yönde çalışmalarımızı hızlandıracağız. Maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili sosyal güvenlik çalışmaları süratle yapılıyor.

CANDAŞ VE YOLDAŞ MEDYA TÜREDİ

CHP'de önemli olan koltuğun değişmesi değil zihniyetin değişmesidir. Kurultayda CHP zihniyetinin bir adım bile değişmediğini gördük. Bunun yanında bazı şeyleri bir kez daha gördük. İki tür medya türedi Candaş ve Yoldaş medya..

Medya egemenliği milli egemenliğin üzerinde değil. Millet egemenliği her zaman üstün gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bazı köşe yazarlarının ayaklkabılarını çıakarak masalarının üzerine çıkarak nasıl alkış tuttuklarını da gördük.

MANŞETLE GELEN MANŞETLE GİDER

Statüko sadece oyuncu değiştirmiştir. Statükoculuğun özü değişmemiştir. Zihniyet değişmez. Değişirse zaten ortada CHP kalmaz.

Ergenkon'un hakim olduğu kongreden bu ülkeye ne fayda gelir? Size söylüyorum.

Milletimiz bu ibret tablosunu tüm detaylarıyla izliyor. Makyajların cilaların kısa sürede döküldüğünü göreceksiniz.

Unutmayın manşetle gelen manşetle gider. Sabah rüzgarıyla gelen akşam rüzgarıyla gider. Ağlayanlar var mıydı vardı? Aday olmayacanlar var mıydı?

Yeni başbakanı tanıyalım tezgaha sürülenler, talebi karşılamadığı için manşetlerle tezgahtan geri çekilenleri  hatırlasınlar. Yelkenleri manşetlerle şişirenler açık denizde alabora olur.

Üç kelimlerinden biri halk olanlar anayasa değişikliğinde neden halka değil Anayasa Mahkemesi'ne gitti.

İşsizliği dillerine dolayanlar o işsizliğin nedeni olan satatükoya sırtını dayamış olanlardır.

CHP KURULTAYINA DAVET ETMEDİ

"Türkiye'nin kurucu partisiyiz" diyenler kongrelerine iktidar partisini davet etmediler. Davet edilmediğimizi yere gitmeyiz. Hayırlı olsun diye aramayacağım. Çünkü benim davamın bir izzeti onuru vardır. Arkadaşlarıma hem bir davetin gelmediğini kendilerine iletin. Hem de demokrasi için hayırlı olmasını dilediğimizi iletin dedim.

Arjantin, Brezilya ve Şili'ye başbakan düzeyinde ilk biz gidiyoruz. İlişkilerimiz pekiştireceğiz. Bu ziyaret tarihi bir nitelik taşıyacağını umuyoruz.

TÜRKİYE BARIŞ İSTİYOR

Türkiye bölgesinde barış istiyor. Türkiye bunu çok iyi anlattığı için artık emin ve güvenilir bir ğülkedir. Bu yola tribünlere oynamak ve tezahirat için çıkmadık. Hak ve adaletli bir dünya olacağını ifade ettik. Buna inanıyoruz. Bu ülkenin ufkunu görremeyenler bunu anlayamaz. Türkiye'nin geleceğini Ankara'ya hapsetmedik. Doğru bildiğimizi yapıyoruz. Bu doğrultuda yola devam edeceğiz.

SON SÖZ MEDYANIN DEĞİL MİLLETİNDİR

Anayasa değişikliği ile tavrınızla tarih yazdınız. Çetelere mafyaya hukuk dışılığına boyun eğmediğini bu ülkeye bir kez daha gösterdiniz. Görevinizi hakkıyla yaptınız. Milletin emanetini hakkıyla taşıdınız. Şimdi yetki aziz milletindir. Son sözü millet söyleyecek. Dikkat edin. Medya değil millet söyleyecek.

YSK, zorlama bir kararla 12 Eylül tarihini verdi. 12 Eylül'ün 30'uncu yıldönümüne rastlaması hayırlı bir tesadüftür. Millet iki bayramı bir arada yapacak.

Startı başarılı yaptık. Finişi de aynı ciddiyetle yapacağız. Bu bayrak yarşı tüm teşkilatlarımızla sürecek. Hane hane sokak sokak il il ilçe ilçe dolaşacağız.

Değişikliklerle nelerin geleceğini anlatacağız. Bu değişikliklerin Türkiye'de nelerin değiştireceğini anlatacağız. Milletin önüne nasıl set çekilmek istendiğini anlatacağız. Millet ne de olsa Evet oyu verecek diye rehavete kapılmayacağız.

Meclis'i erken tatil etmek istiyorsak şu anda Genel Kurula inmiş önemli yasa tasarıları var. Ben arkadaşlarımı Haziran ayında son bir gayrete davet ediyorum. Bir ay içerisinde bu işi bitirelim. Aksi takdirde yasa tasarıları bitene kadar çalışmaları sürdürmek zorunda kalabiliriz.

Bir kez daha Allah yar ve yardımcınız olsun diliyor, bugün çıkacağımız yolculuk öncesi hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA