• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Maliye peşinde
17 Nisan 2018 Salı 11:49

Maliye peşinde

Döviz kurlarındaki oynaklığın fiyatlarda artışa yol açması üzerine Maliye Bakanlığı, akaryakıt kaçakçılığı ihtimaline karşın sektörü mercek altına aldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) yöneticileri kaçakçılıkla mücadele için bir dizi öneriyi Maliye’ye anlattı. Yeni Şafak’a bilgi veren EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, geçtiğimiz hafta Genel Başkan Yardımcıları Aslı Çelik Yaman ve Uğur Çolakoğlu ile birlikte Gelir İdaresi Başkanlığı’nda 2,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

DÖVİZ KURUNA ODAKLANDIK

Döviz kurlarındaki artışın akaryakıtta özellikle de LPG’de yıkıcı rekabeti yeniden başlattığını belirten Aktaş, bu rekabetin kaçağı ciddi şekilde artıracağı endişesini dile getirdi. Özellikle dökme gaz olarak alınan ürünün otogaz olarak satışına engel olunmasıyla bu sorunun aşılabileceğini söyleyen Aktaş, “Bu ve diğer konulardaki çözüm yöntemleri konusunda iyi bir sunum ve bilgilendirme yaptığımızı düşünüyoruz. Akaryakıtta vergi kaçağını önleyecek adımların peş peşe geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

KAÇAK İÇİN E-İRSALİYE ÖNERİSİ

Akaryakıtta KDV oranının yüzde 1’e indirilip bunun ÖTV’ye eklenmesini önerdiklerini anlatan Aktaş, ürün sevkiyatlarında e-irsaliye kullanım zorunluluğu getirilmesinin önemini anlattıklarını söyledi. Ayrıca yüksek miktarlı reklam ilan vergilerinin de maliyet oluşturan bir durum olduğunu belirten Aktaş bu tutarın düşürülmesinin de istasyon sahibini farklı alanlara yöneltmekten kurtaracağını kaydetti. Akaryakıtta kaçakçılıkla mücadelede Emniyet’in zorunlu tuttuğu kimlik belgeli satışların çok ciddi bir önlem olduğunu anlatan Aktaş, yanı sıra sisteme vatandaşlık ve vergi numasıyla satışın sağlanmasını önerdiklerini kaydetti.

EPDK CEZALARI BUNALTIYOR

EPDK’nın çalışma şekline ilişkin de değerlendirme yapan Fesih Aktaş, EPDK’nın ceza kesen kurum kimliğinden sıyrılmasını, düzenleyici kurum kimliğine yeniden kavuşmasını beklediklerini dile getirdi. Aktaş, “Kırsaldaki köy istasyonu ve pompalarının fiyat panolarında unutulan fiyat değişim rakam görselleri yüzünden kesilen cezalar var. Bunlar istasyon sahibini bunaltıyor” diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA