• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mali müşavirlere e-fatura ve e-defter semineri
16 Ağustos 2013 Cuma 13:47

Mali müşavirlere e-fatura ve e-defter semineri

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyelerine ve stajyerlerine yönelik eğitim seminerlerine aralıksız devam ediyor.
 Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyelerine ve stajyerlerine yönelik eğitim seminerlerine aralıksız devam ediyor.
Mesleki konularda meslektaşlarının bilgi güncelliğinin sağlanması amacıyla düzenlenen eğitim seminerlerine “E-Fatura ve E-Defter” semineriyle devam edildi. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası salonunda yoğun katılımla yapılan seminerin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı İsmail Turan, mesleklerini yakından ilgilendiren yeni bir dönem başlangıcında olduklarını söyledi. Turan, “E-Defter ve E-Fatura sayesinde gelecekte daha sağlıklı muhasebe yapmamız sağlanacak. Yalnız firmalarımızın birçoğunun bu konudan daha haberi ve bilgisi yok. Prosedürlere uyan firmaların 01 Eylül 2013 tarihine kadar müracaat etmesi gerekirken bırakın müracaatı daha E-Faturaya geçiş konusunda bilgisi olmayan firmalarımız var. Firmaları ilgilendiren birçok konuda olduğu gibi bu konuda da meslektaşlarımızın gayretiyle firmalar E-fatura sistemine geçiş yapacak. Şu ana kadar E-fatura sistemine geçen firmalarımızda mevcut. 30 bine yakın firma 01 Eylül 2013 tarihine kadar başvurması gerekirken şu anda başvuru yapan firma sayısı 6 bin. Bu konuda nasıl olsa süre uzatımı olur gibi bir düşüncede hâkim. Herhangi bir uzama olmaması durumunda mükelleflerimizin sıkıntı yaşamaması için gerekli bilgilendirmenin ve başvuruların yapılması gerekiyor” dedi.
Oda eğitim faaliyetlerinden de bahseden Turan, ”Önümüzdeki günlerde bağımsız denetçi eğitimlerine Selçuk Üniversitemizle birlikte devam edeceğiz. Yine mesleki açıdan ihtisas kurslarımız meslektaşlarımız için devam edecek. Elimizden geldiğince meslektaşlarımızın mesleklerini rahat icra etmeleri için uğraşıyoruz. Türkiye genelinde Mali Müşavir Odaları arasında eğitim alanında ilk sıralarda gelmekteyiz. Buna en iyi örnek bugünkü gerçekleştireceğimiz E-Fatura ve E-Defter seminerini Türkiye genelinde ilk yapan oda Konya SMMM Odasıdır” diye konuştu.

Oda Başkanı İsmail Turan’ın konuşmasından sonra Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü Daire eski başkanı Yeminli Mali Müşavir Ali Çiçen ve İnfoera Yazılım Genel Müdür Yrd. İnanç Özvardar’ın sunumuyla katılımcılara E-Fatura ve E-Defter konularında detaylı bilgilendirme yapıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA