• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mali Müşavirlere defter tasdik müjdesi
06 Mart 2013 Çarşamba 16:43

Mali Müşavirlere defter tasdik müjdesi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, mali müşavirlerin mükelleflerine ait ticari işlemlerin yer aldığı defterlerin kapanış tasdik işleminin 30 Haziran...
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, mali müşavirlerin mükelleflerine ait ticari işlemlerin yer aldığı defterlerin kapanış tasdik işleminin 30 Haziran tarihine erteleneceğini duyurdu.
Konya SMMM Odasında düzenlenen gelir ve kurumlar vergisinde özellik arz eden konuların anlatıldığı seminerin açılışında konuşan Oda Başkanı İsmail Turan, Mart ve Nisan aylarının beyan ayları olduğunu hatırlatarak, bu aylarda mutlaka yardımcı teknik bilgilere ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle seminerin düzenlendiğini söyledi.
Turan, Türk Ticaret Kanunu’na (TTK) bağlı olarak defter kapanış tasdik işlemleriyle ilgili yaşadıkları bir takım sorunları dün Ankara’da Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya ilettiklerini, 30 Mart’a kadar yaptırılması gereken defter kapanış tasdik işleminin 30 Haziran tarihine erteleneceğini kaydetti. Turan, “1-7 Mart Muhasebe Haftası Nedeniyle Ankara’da, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Sanlı, TÜRMOB Yöneticileri ve çok sayıda oda başkanımızla Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’yı makamında ziyaret ettik. Buradaki toplantıda bizi zorlayan kapanış tasdikleri gündemdeydi ve bu konuyu çözdük. Defter kapanış tasdikleri 30 Haziran’a ertelenecek. TBMM’de en kısa zamanda kanunlaşmasını bekliyoruz. Bizim için en önemli olan ‘Yevmiye Defterleri’ tasdiki 30 Haziran’a kadar ertelenecek” dedi.
Konya’da çok yaygın olan kooperatiflerin denetlemesini artık kooperatif dışından mali müşavirlerin yapacağını dile getiren Turan, “Kooperatifin denetlemesini kendi mali müşaviri değil dışarıdan başka bir mali müşavir yapacak. Bu da meslek mensuplarımıza yeni bir iş alanıdır. Bununla ilgili bakanımıza bu konuları ilettik. İnşallah bu hafta içinde bu konular kanunlaşacak ve bizler de rahatlamış olacağız” diye konuştu.
Seminerde Yeminli Mali Müşavir Mehmet Altındağ, gelir ve kurumlar vergisinde özellik arz eden konuları anlatarak meslektaşlarının sorularını yanıtladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA