• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Maldan ve candan fedakarlık zamanıdır
25 Ekim 2011 Salı 23:50

'Maldan ve candan fedakarlık zamanıdır'

Doç. Dr. Caner Arabacı, vatan ve devlet olmanın, millet olarak yaşamanın vazgeçilmezi durumunda olan değerlere sahip çıkmanın, maldan ve candan fedakârlık zamanının geldiğini dile getirdi.

Artan terör saldırılarının ardından itidalli davranılması ve kardeşliğe halel getirilmemesi çağrısında bulunan Doç. Dr. Caner Arabacı, vatan ve devlet olmanın, millet olarak yaşamanın vazgeçilmezi durumunda olan değerlere sahip çıkmanın, maldan ve candan fedakârlık zamanının geldiğini dile getirdi;"Metin olma ve yanlış yapmama zamanıdır. Şehitlere ağlamama, şehitlere gıpta etme anıdır" dedi.

ŞEYTANI AZAPTA TUTACAK BİR SOĞUKKANLILIK

Terör ve onun içteki yatakları, yandaşları, azdırıcıları aklın gitmesini, tedbirin şaşmasını, halkın çılgınca işler yapmasını istiyor. Şeytanı azapta tutacak bir soğukkanlılık gerek... Düşünceyi öne çıkartacak kadar, öfkeyi yutkunacak kadar soğukkanlı.. Hatta kendi ocağını yakacak kadar Neronlaşan, ırkçı, sosyalist Nazi kalıntısı alçakların; bu ülkede nasıl türediklerini düşünebilecek bir soğukkanlılık gerek... Öfke, tedbiri şaşırtmamalı…

TERÖRE KARŞI AMANSIZ OLMA ZAMANI

Terör, sadece dağdaki silahlı çapulculardan oluşmamaktadır. Onlara silah, haber, bilgi desteği sağlayan iç-dış güçler, istihbaratların desteğinin de kesilmesi gerekmektedir. İçte, PKK’yı besleyen resmî yapının kırılması, önemli bir avantajdır. Terör yandaşlarının, Alman şehirlerinde açıktan haraç toplayamaz hale gelmeleri gibi, komşu devletlerde, Amerikan işgali altındaki topraklarda da barınamaz hale gelmeleri gerekmektedir. Teröre karşı amansız olma zamanıdır.

TERÖRÜN DANİSKASI SİYASETTE

Terör olayını, bölücülüğü, ırkçılığı, Zerdüştlük özlemini; Kürt kökenli olmakla karıştırmamak gerekmektedir. Kürt anadan babadan doğma olmak ayrı, ırkçı olma, hain olma, birileri adına silahlanarak doğup-büyüdüğü vatana zarar verme ayrı bir iştir. Terör kadar, insanları terörize edenlere karşı da amansız davranılması gerekmektedir. Terör hep dağlarda aranmıştır. Terörün daniskası, belediyelerde, eğitim kurumlarında ve siyasettedir. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA