• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mal varlığına el konuldu
18 Haziran 2014 Çarşamba 08:05

Mal varlığına el konuldu

İşadamı Korkmaz Yiğit ile birlikte suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın malvarlığına el konuldu. TMSF, Gürkan'dan 76 milyon TL'yi aşan borcunu ödemesini istiyor.

 

Soma'da 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının yaşandığı şirketin sahibi Alp Gürkan'ın suç örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması dün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan ile iş adamı Korkmaz Yiğit'in de aralarında bulunduğu 17 tutuksuz sanık, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, örgüt suçu kapsamında hileli iflas ve dolandırıcılık' ile suçlanıyor. Yiğit'in de aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık duruşmaya katıldı. Duruşmada Yiğit hakkındaki iddiaları kabul etmedi ve beraatini istedi. Duruşmada TMSF ve SGK avukatları da müşteki tarafta yer aldı.

'CAN GÜVENLİĞİ YOK' BAHANESİ

Gürkan, ifadesinde suçlamaları tamamen reddetmişti. Gürkan katılmazken avukatları 'mazeret' sundu. Avukat Abdurrahman Gök, Gürkan'ın elim bir kaza nedeniyle kamuoyunda gündeme geldiği belirterek, 'Can güvenliği olmadığı gerekçesiyle getiremedik. Celse arasında gelip ifadesinin alınmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

30 EYLÜL'DE ZORLA GETİRİLECEK

Davaya müşteki sıfatı ile katılan Süleyman Cemil Bahadır'ın avukatı Yaşar Ağsu, Korkmaz Yiğit için yurt dışı çıkış yasağı konulması ve hakkında adli kontrol uygulanmasını, gelmeyen sanıklar hakkında da yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Mahkeme yurt dışı çıkış yasağına gerek olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti duruşmaya gelmeyen aralarında Gürkan'ın da bulunduğu sanıkların savunmalarının birdaha ki duruşmada alınması kararını vererek davayı 30 Eylül'e erteledi.

7 İLE 21 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı tarafından hazırlanan iddianame, Gürkan ve diğer şüphelilerin iş adamı Yiğit'in 2007'de ardından Yiğit'in gayrimenkullerini başka bir isim üzerinden satın alarak örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık ve hileli iflas suçlarını işledikleri, böylece TMSF'nin ve alacaklılarının elinden, borçlu Korkmaz Yiğit'in mallarını kaçırdıkları iddia ediliyor. 17 sanığın 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, hileli iflas, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı, 6183 Amme Alacakları Usulü Hakkındaki Kanunun 110. Maddesine muhalefet' gibi suçlardan 17 sanığın, 7 yıldan 21 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

13 KİŞİYE TMSF'DEN KÖTÜ HABER

TMSF'nin 13 Haziran'da aldığı bir kararla davada yargılanan 13 kişi ile adı geçen şirketlerin tüm isimlerin malvarlıklarına el konulduğu ortaya çıktı. Listenin bir numarasında yer alan Alp Gürkan'ın 76 milyon 794 bin TL borcu olduğu belirtildi. Aynı şekilde Korkmaz Yiğit'in oğlu Kahraman Yiğit, Mehmet Erdoğan, Ayhan Yılmaz ve Ömer Saçaklıoğlu'nun da tüm malvarlıklarına el konuldu. TMSF'nin sanıkların 491 milyon 715 bin TL'yi aşan borcu gereği bu işlemi yaptı. TMSF'nin malvarlığına tedbir koyduğu kişi ve şirkeler şöyle: Alp Gürkan, Korkmaz Yiğit, Gürbüz Yiğit, Kemal Gülman, Mehmet Erdoğan, Fuat Araz, Kahraman Yiğit, Mert Yiğit, Berti Memi, Etel Valid, Firdevs Erentuğ, Kemal Kömür ve Ayhan Yılmaz. Öte yandan Metal Yapı İnşaat, Garanti Gayrimenkul, Günal İnşaat, Üçgen Gayrimenkul ve Yedisil Gayrimenkul.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA