• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Makarna kültürü Selva ile değişiyor
01 Haziran 2009 Pazartesi 10:40

Makarna kültürü Selva ile değişiyor

Türk insanı makarnanın tadını tam olarak çıkaramıyor.

Türkiye’nin en büyük makarna üreticilerinden biri olan Selva Makarna, TÜYAP Fuarcılık A.Ş tarafından düzenlenen “Konya Gıda ve Gıda Tek 2009” fuarında ziyaretçilere ücretsiz makarna dağıtımı ve tattırımı yapıyor. 

Ulusal ve uluslararası bütün fuarlara katılmaya gayret gösterdiklerini belirten Selva Gıda A.Ş Satış ve Pazarlama Müdürü Ahmet Nurullah Güler, fuarlarda ürünlerinin lezzetini ve kalitesini göstermek için ziyaretçilere ücretsiz makarna hediye ettiklerini söyledi. 

Selva olarak farklı bir makarna lezzeti sunduklarını ve makarnalarının lezzetine güvendiklerini kaydeden Güler, “Ürün yelpazemiz diğer makarna üreticilerine göre daha geniş. Ziyafet sofrası ürün grubumuzda, çubuk makarnadan mantı makarnaya, erişte makarnadan deniz kabuğu makarnaya kadar 15 çeşit ürünümüz vardır. Salata keyfi ve çorba sefası ürün gruplarımız ile ürün çeşitliğimizi 30’a kadar çıkarmaktayız.  Bugün 5 kıtada 50'nin üzerinde ülkede selva satılmaktadır. Dünya insanının ortak lezzet anlayışına hitap edebilen Selva'yı, Japonya'dan Somali'ye, Avustralya'dan Trinidad Tobago'ya kadar dünyanın birçok yerinde artık herkes tanıyor” dedi. 

Türk insanının makarnanın tadını tam olarak çıkaramadığını ifade eden Nurullah Güler, Makarnanın şişmanlattığı, kolesterolü yükselttiği gibi yanlış bilgilerle Türk yemek kültürüne yerleşemediğine dikkat çekti. 

Güler, “Makarna, ülkemizde hak ettiği itibarı görmüyor. Makarnanın besin ve lezzet zenginliği bilinmiyor. Anadolu’nun bereketli topraklarına rağmen bir İtalyan, bir Türk’ten tam 5 kat daha fazla makarna tüketiyor. Biz, unla başlayan lezzet, kalite ve estetik yaklaşımını makarnada sürdürmek konusunda disiplinli bir kararlılık içine girdik. “Her şey bir paket Selva için” felsefesiyle yola çıktık. Üretim kalitemizi sürekli geliştirdik. Teknolojimizi durmadan yeniledik. Ciddi araştırmalar ve çok yönlü çalışmalar yaptık. Tam 10 yıl, Türkiye’ye layık olduğu lezzet ve değeri sunmak için sabırla çalıştık. Soframızda makarnanın yerini sorduk, soruşturduk: Önce makarnanın sofralarımızdaki yerini sorguladık. Çalışmalarımızın sonucunda ise artık Türk insanının makarnaya karşı ön yargısı değişmeye başladı. Makarnaya yardımcı yemek gözüyle bakılmıyor ve geliştirdiğimiz ürünlerle makarna sofraları süsleyen ana yemek oluyor” diye konuştu. 

Ayrıca Nurullah Güler, Selva sayesinde dünyada ve Türkiye’de ilk defa sade makarnanın pişirilme önerisine göre sunulduğunun altını çizerek, tüketicileri yeni ve kaliteli ürünlerle tanıştırmaya devam edeceklerini söyledi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA