• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Makamlar geçici, hocalık baki”
20 Ekim 2016 Perşembe 16:55

“Makamlar geçici, hocalık baki”

Davutoğlu, Selçuk Üniversitesi öğrencileriyle ‘Bilgiden Bilince Üniversite Misyonumuz’ konulu konferansta bir araya geldi.

62, 63 ve 64’üncü Hükümetler Başbakanı, Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Selçuk Üniversitesi öğrencileriyle ‘Bilgiden Bilince Üniversite Misyonumuz’ konulu konferansta bir araya geldi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin,  fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

davutoglu-selcuk-universitesinde-(3).jpg

PROF. DR. DAVUTOĞLU, “MAKAMLAR GEÇİCİ HOCALIK BAKİ”

Öğrencilerin yoğun ilgisinden memnuniyetini dile getirerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Dünyada üç koku beni çok etkilemiştir. Evlat kokusu, kitap kokusu ve sınıfı dolduran öğrenci kokusu. Bu güzel atmosferde pırıl pırıl öğrencilerle beni bir araya getiren Selçuk Üniversitesi yönetimine teşekkür ederim. Dünyanın her köşesinde talebelerim oldu. Yıllar sonra gerçekleştirdiğim yurtdışı seyahatlerimde karşılaştıklarım oluyor. Hala hem isimlerini hem de sınıftaki hallerini hatırlarım. Öğrencilerimi evlatlarımdan, evlatlarımın kaderinden hiç ayırmadım. Birçok görevlerde bulundum ama en güzeli hocalıktır. Bütün makamlar geçicidir, hocalık bakidir. Bu yüzden Selçuk Üniversitesi gibi köklü bir kurumda hocalık yapanları tebrik eder yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

davutoglu-selcuk-universitesinde-(4).jpg

‘’EN BÜYÜK DEVRİMİMİZ ÖZGÜVEN AŞILAMAK’’

Konferansta kaliteli eğitimin altını çizen Prof. Dr. Davutoğlu, “En temel meselemiz insan kaynağının standardını yükseltmektir. Yani sizlersiniz. İnsanımızdaki cevheri keşfettik. Özgüven aşılayınca yapamayacağı işin olmadığını gördük. Son yıllarda birçok alanda devrim yaptık. Ama en büyük devrimi özgüven aşılamakta gördük. Türkiye’nin başını kaldıracak, ufkunu genişletecek sizlersiniz. Sizden sonrakilere de daha güçlü bir Türkiye bırakmak için özgüvene sahip olup kendinizi kararlı bir şekilde yetiştirmeniz gerekiyor.” diye konuştu.

Kariyer planlamasından çok birikim planlaması yapmanın öneminden de bahseden Prof. Dr. Davutoğlu, “Birikim planlaması yaparsanız zaten kariyeriniz kendisi gelir. Kendinizi iyi yetiştirirseniz unvan peşinizden gelir. Bu yüzden hem dil konusunda hem de beceri konusunda kendinizi iyi donatın.” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Davutoğlu’na hediye takdim ederken, Konya’da ve üniversite ağırlamaktan onur duyduğunu ve engin tecrübelerinden faydalanmaktan memnun olduğunu dile getirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA