• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Maide Nur Uysalın başarı öyküsü
23 Temmuz 2011 Cumartesi 02:36

Maide Nur Uysal'ın başarı öyküsü

Gürcistan'daki Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ve finaldeki rakibini 10'a 3 yenen Maide Nur Uysal (59) nasıl başarıyı yakaladığını Haberkonya.com okurlarına anlattı.

Gürcistan’da yapılan Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ve  finalde İspanyol rakibini 10’a 3 gibi farklı bir skorla yenen Milli sporcu Maide Nur Uysal (59) nasıl başarıyı yakaladığını Haberkonya.com okurları için anlattı. 

Hayatının fırsatının 2 sene önce Meram Belediyesi’nin düzenlediği ‘Gençleri Spora Yönlendirelim’ adı altında bir spor projesi ile gerçekleştiğini dile getiren Maide Nur Uysal, projenin amacının okuldan çıktıktan sonra gençlerin boş vakitlerini değerlendirmek olduğunu söyledi.

PROJEYİ MERAM BELEDİYE BAŞKANI SERDAR KALAYCI BAŞLATTI

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’nın isteği doğrultusunda bu projenin hemen hayata geçirilip başlatıldığını ifade eden Maide,  kendisinin bu sırada İhsan Özkaşıkçı İlköğretim Okulu’nda okuduğunu ve Beden Eğitimi Öğretmeni Şenay Şahin’in ileTekvando hocası Ali Yıldız’ın proje çerçevesinde birlikte görüşüp yetenekli çocukların yetiştirilmesi konusunda karar aldıklarını aktardı. 

İLK ÖNCE KARDEŞİM MELİSA BAŞLADI

İlk önce kardeşi Melisa’nın tekvandoya başladığını kendisinin daha sonra geldiğini dile getiren Maide Nur Uysal;’’ Daha sonra geldim ama kardeşimden daha azimli ve hırslıydım. Antrenmanlarda çok çalışarak açığımı kapatacağıma inandım. Azim ve hırs ile iyi şeyler yapacağına inandım, güvendim. Türkiye Futbol Federasyonu ise 2010 yılında Türkiye’den yetenekli sporcuların çıkmasını teşvik amacıyla ‘Kemer Affı’nı çıkarmıştı. Ben de son gün bu aftan yararlanarak Türkiye Şampiyonası’na girmeye hak kazandım. Normalde 4 ay sonra ancak kemer sahibi olarak girme hakkım vardı. Ama Türkiye Futbol Federasyonu’na buradan sizler aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum. Ne kadar doğru bir karar aldıklarını, bu ülkeden de yetenekli çocukların çıkabileceğinin haklı gururunu yaşıyorum’’ dedi.

SEN DE BÜYÜK YETENEK VAR

Tekvando hocasının (Ali Yıldız)  kendisindeki yeteneği fark ettiğini söyleyen Maide Nur Uysal, hocasının;’’Sen de büyük yetenek var. Benim gösterdiğim antreman programlarına uyarsan Türkiye Şampiyonu da olursun Avrupa Şampiyonu da olursun’’ diye kendisini yüreklendirdiğini ifade etti. Kendinin de antrenmanlarını hiç aksatmayarak yaptığını hatta yeri geldiğinde antreman sonrasında bile çalışmalara devam ettiğini dile getirdi.

MİLLİ TAKIMLAR SEÇMESİNE KATILMAYA HAK KAZANDIM

Ailemin de vermiş olduğu desteğin çok büyük olduğunun altını çizen Maide Nur Uysal;’’Ailemin vermiş olduğu destek de inkâr edemem. Hani derler ya ‘Eti senin kemiği benim’ annem ve babam beni hocama teslim ederken hocama güvendiklerini de ve sen ne söylersen onu yapacaklarını söylediler. Ben ve hocam ile birlikte bir program yaptık. Hedefim ilk önce Türkiye Şampiyonası’nda ilk 3’e girebilmekti. Türkiye Şampiyonası Marmars'de 3. oldum. Niğde seçmesinde 1 yaparak Milli Takımlar seçmesine girmeye hak kazandım. Milli takım seçmesinde de yenildiğim oyuncuya 9 sayı fakla öndeyken  bir anda 13 farklı ile nakavt ederek 1. oldum ve Avrupa Şampiyonası’na girmeye hak kazandım. Avrupa Şampiyonası’nda ilk turdaki Fransız rakibime karşı zorlanacağını düşünüyordum ama onu  6-4, yarı finaldeki İtalyan rakibimi 11-6 ile yenerek finale yükseldim. Finaldeki rakibimi 10-3 gibi rahat bir skorla yenerek hem ülkemi hem de beni sevenlerin bana güvenenlerin ümidini boşa çıkarmadığım için mutluyum. Şampiyon olduğumda çok mutluydum. Çünkü 13 aylık sporcu olup da Avrrupa Şampiyonu olmak çok güzel bir duyguydu.Bu başarımda büyük pay sahibi olup beni hep destekleyen aileme, ailemin olamadığı zamanlarda ve antremanlarda beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan değerli hocam Ali Yıldız’a ve şimdiye desteklerini hiç esirgemeyen Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’ya sonsuz teşekkür ediyorum’’ dedi.

 Tekvando hocası Ali Yıldız ise çoğu antrenörlerin Maide’nin bu kadar başarılı olacağına inanmadığını ama kendisinin onun çok iyi yerlere geleceğinden ve  sayısız başarılara imza atacağından hiç kuşkusunun olmadığının altını çizdi.

HEDEFİM 2016 OLİMPİYATLARINDA BİRİNCİ OLMAK

Okul ile dershane arasında 1 saat ara olmasına rağmen 35 dk. antrenman yapıp sonra koşa koşa dershaneye gittiğini hiç unutmadığını söyleyen Maide Nur Uysal, dershaneden sonra akşam antrenmanlarını da aksatmadığını ve bütün bunların meyvesini de şimdi, ve ileri ki yıllarda toplayacağını ifade etti. Hedefinin 2016 Olimpiyatlarında 1. olup, Türkiye’nin ismini altın harflerle tarihe yazmak istediğini dile getiren Maide Nur Uysal bu ünvanı almak için daha çok çalışacağını aktardı.

 

RAMAZAN DÜŞÜNCELİ / KONYA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA