• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahkemeler birer birer sonuçlanıyor!
30 Temmuz 2012 Pazartesi 13:43

Mahkemeler birer birer sonuçlanıyor!

Hakaret, iftira gibi suçlarla sabıka kaydı gittikçe kabaran Üstündağa son ceza, Cihanbeyli Sulh Ceza Mahkemesinden geldi. Mahkeme, Recep Konuka yönelik hakaret suçunu işlediği sabit görülen...
Hakaret, iftira gibi suçlarla sabıka kaydı gittikçe kabaran Üstündağ’a son ceza, Cihanbeyli Sulh Ceza Mahkemesinden geldi. Mahkeme, Recep Konuk’a yönelik hakaret suçunu işlediği sabit görülen Üstündağ’ı önce 5237 Sayılı TCK’nın 125/1 maddesi gereğince 3 ay adli para cezasına çarptırdı.

Konya Şeker Ziraat Müdürlüğündeki görevinden terfi ettirilmediği gerekçesi ile istifa eden ve istifa eder etmez, gittiği bazı köy ve kasabalar ile bir internet sitesi üzerinden Konya Şeker ile Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk aleyhine hakaret ve iftira kampanyası başlatan Arslan Üstündağ’a mahkemelerden ceza yağıyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Seçimli Genel Kurulunda Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’un karşısına aday olarak çıkan Üstündağ, söz konusu genel kuruldan önce köy ve kasabaları seçim otobüsü ile gezerek, yalan ve iftiralarla Konuk’u yıpratarak seçimlerde avantaj sağlamaya çalışmıştı.
Söz konusu genel kurul öncesinde yine Konuk’a düşmanlığı ile tanınan bir internet sitesinin yayınladığı ve daha sonra hepsi mahkeme kararıyla kaldırılan düzmece ve yalan haberleri belge diye kullanarak çiftçileri yanıltmaya çalışan Üstündağ, o dönemde gittiği köy ve kasabalarda kullandığı ifadeler, söylediği yalanlar, ettiği hakaretler nedeniyle mahkemelerde hesap veriyor. İftira, hakaret, özel hayatın gizliliğini ihlal, ticari sırrın ifşası gibi çok sayıda suç nedeniyle çok sayıda mahkemede yargılanan Üstündağ, bugüne kadar tamamlanan 6 davada mahkemelerce suçlu bulunarak cezalandırıldı. Seydişehir Sulh Hukuk Mahkemesinde yargılandığı davada yalancı tanık kullanarak cezadan kurtulmaya çalışan Üstündağ’ın şahitlerinin yargıyı yanıltmaya çalıştıkları mahkemece tespit edilmiş ve söz konusu üç şahit hakkında hapis istemiyle dava açılırken, Konya Şeker’in ticari sırlarını Adapazarı Şeker fabrikasına verdiği tespit edilen Üstündağ’ın aile fertlerinden biri de Konya Asliye Ceza Mahkemesince 1 yıl hapis, 120 gün adli para cezasına çarptırılmıştı.
Bugüne kadar tamamlanan davaların hepsinde mahkemelerce haksız bulunan ve daha çok sayıda davası mahkemelerde devam eden Üstündağ, Cihanbeyli Sulh Ceza, Seydişehir Sulh Hukuk, Seydişehir Sulh Ceza, Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemelerince 6 davada cezalandırıldı. Hakaret, iftira gibi suçlarla sabıka kaydı gittikçe kabaran Üstündağ’a son ceza, Cihanbeyli Sulh Ceza Mahkemesinden geldi.
Mahkeme, hakaret suçunu işlediği sabit görülen Üstündağ’ı önce 5237 Sayılı TCK’nın 125/1 maddesi gereğince 3 ay adli para cezasına çarptırdı. Ardından da hakaret suçunu alenen işlediğinin tespit edilmesi üzerine Üstündağ’ın cezasını 4’te 1 oranında artırarak 105 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.
YORUMLAR
yalan
Fahri Eker
yalan dolanla nereye kadar 6. dava bu her ilçe de bir sabıka olacak yakında.
212.174.172.2
BU KAÇINCI OLDU
serkan
Bu kaçıncı davası oldu yeter artık, iftiralarına yalanlarınada bir son versin..
212.174.172.2
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA