• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahkemeden yaşlılara uyarı, sanığa ceza
03 Mayıs 2010 Pazartesi 13:51

Mahkemeden yaşlılara uyarı, sanığa ceza

Konya'da 3 yaşlıyı dolandıran zanlıya 2 yıl 11 ay hapis cezası verildi ancak tutuklu geçirdiği 75 gün süre göz önünde bulundurularak sanık tahliye edildi.

Konya'da 3 yaşlıyı dolandıran zanlıya 2 yıl 11 ay hapis cezası verildi ancak tutuklu geçirdiği 75 gün süre göz önünde bulundurularak sanık tahliye edildi. Mahkeme heyeti, yaşlılara da, "Bu size bir ders olsun" diyerek kimseye güvenmemeleri uyarısında bulundu.

Konya'da Şubat ayı içerisinde merkez Karatay İlçesi Mevlana Caddesi üzerinde 70 yaşlarındaki 3 yaşlının emekli maaşlarını yardım etme bahanesiyle 33 yaşındaki Lütfü A. dolandırmıştı. 3. işinde yakalanan ve toplam her yaşlının emekli maaşı olan 600 TL'den bin 800 TL dolandıran şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Lütfü A. müştekiler Sevdin Çelik(73), Mehmet Emin Kömürcü(70), Mehmet Ali Söylemez(70) ve sanık avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, sanığın yaşlıları yardım etme bahanesiyle dolandırması nedeniyle TCK 158. maddesi gereğince 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istedi. Sanık avukatı ise, müvekkilinin ailesinin yaşlıların zararını ödediğini, bu nedenle en alt seviyeden ceza verilmesini ve tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise, sanığı suçlu bulduklarını, bir yaşlıyı dolandırmaktan 1 yıl 3 ay, diğer iki yaşlıyı dolandırmaktan ise 10'ar ay hapis cezası verdiklerini ancak cezaevinde kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliye edilmesine karar verdiklerini açıkladı.

Mahkeme başkanı duruşma sonunda dolandırılan yaşlılara dönerek, "Bu size bir ders olsun, bir daha tanımadığınız kimseye güvenmeyin, bankamatik kartlarınızı vermeyin" diyerek uyarıda bulundu. Toplam 2 yıl 11 ay hapis cezası alan sanığın, 75 gün tutuklu kaldığı öğrenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA