• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahkeme Emenike Hakkında Kararını Verdi!
25 Nisan 2013 Perşembe 16:53

Mahkeme Emenike Hakkında Kararını Verdi!

Fenerbahçe'nin eski yıldız futbolcusu Emenike şike davasından beraat etti.

48 sanığın ceza aldığı Şike davasında Fenerahçe'nin eski futbolcusu Emmanuel Emenike, yurtdışında olduğu için ifade verememişti. Bu nedenle Emenike'nin dosyası ayrılıp ve yargılanmasına devam edildi.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Emenike'nin ifadesini alan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün davayı karara bağladı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşmaya katılmayan Emmanuel Emenike'yi avukatı Rezan Epözdemir temsil etti. Trabzonspor'un avukatı Nusret Yılmaz da müdahil olarak davaya katıldı. Duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Kurtulamadık şikeden" deyince Avukat Nusret Yılmaz "İnşallah ülke kurtarır" diye karşılık verdi. Avukat Nusret Yılmaz, sanık Emenike'nin şike davasından cezalandırılması gerektiğini belirterek "Emenike'nin 25 Mayıs 2011 tarihinde Fenerbahçe ile transfer sözleşmesi yaptığı biliniyor. Ancak Emenike 31 Mart 2011'de verdiği röportajda gönlünün Fenerbahçe'de olduğunu söylemiştir. Emenike, Karabük-Fenerbahçe maçından önce transfer olmadığını söylüyor ama bu doğru değil" dedi.

"İNANDIRICI KANIT YOK"

Spartak Moskovalı futbolcu Emenike'nin avukatı Rezan Epözdemir ise müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, Emenike'nin söz konusu suçtan cezalandırılmasına yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı kanıtlara ulaşılamadığını belirtti. Kararda, bu bağlamda yüklenen suçun sanık Emenike tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verildiği ifade edildi.

"KARİYERİMDE YENİ PLANLAMALAR YAPACAĞIM"

Dava sonunda Avukat Rezan Epözdemir, müvekkili Emenike'yi telefonla arayarak beraat kararını haber verdi. Epözdemir, müvekkilinin karara çok sevindiğini belirterek Emenike'nin şu sözlerini aktardı: "Uykusuz günler geçiriyordum. Ama Türk adaletine güveniyordum. Doğru bir karar verildi. gerçek ortaya çıktı. Kariyerimde yeni planlamalar yapacağım"

EMENİKE HAKKINDA NE İDDİA EDİLMİŞTİ?

Şike Davası sürecinde Emanuel Emenike'nin ismi Fenerbahçe'ye transferi ve oynamadığı maçlar konusunda gündeme gelmişti. İddianameye göre göre Emenike, Karabükspor-Fenerbahçe karşılaşmasında 'sakatım' diyerek oynamamış ve 'şike karşılığı' transfer sözü almıştı. Emenike'nin yine aynı maç öncesi yüklü miktarda para aldığı da iddialar arasındaydı.

İşte o iddialar;

-Fenerbahçe maçında transfer sözü karşılığında oynamadı...
-Fenerbahçe maçı öncesi yüklü miktarda para aldı...
-Para dolu çanta taşıdığı görüntüler var..

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA