• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahçupyan: Ermeniyim ama Osmanlı hissediyorum
27 Mart 2015 Cuma 10:25

Mahçupyan: Ermeniyim ama Osmanlı hissediyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, bir Ermeni olarak kendisini gerçekte daha ziyade Osmanlı hissettiğini söyledi.

Belçika'nın Gent kentinde Yunus Emre Enstitüsü Brüksel Türk Kültür Merkezi ve Gent Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Yeni Türkiye" konulu seminerde konuşan Mahçupyan, başdanışmanlık görevinin Ermeni meselesini kapsamadığını belirterek, "Ermeniler benim için 'hain' diyormuş, demiyormuş önemsemem. Sonuçta her görüşten Ermeniler mevcut. Çok muhtemelen bunu diyecek Ermeniler vardır ama bir anlamı yok" dedi.

Mahçupyan, "Ermeni olduğumu ispatlama pozisyonunda değilim. Bir Ermeni olarak gerçekte kendimi daha ziyade Osmanlı hissediyorum. Osmanlı ve daha öncesinde Bizans'tan beri bu topraklarda yaşadık ve kültürümüzü oluşturduk. Bence değerli olan bu. 1923'te oluşturduğumuz siyasi sistem değil. Türkiye'deki Ermenilerin çoğunun Cumhuriyet'in vatandaşlık modeliyle gerçekten bağlantı kurmakta zorlandıklarını düşünüyorum. Çok açık ki son 10 yılda kendilerini çok daha özgür hissediyorlar" ifadesini kullandı. .

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA