• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahallede Ramazan Akşamları sona eriyor
02 Eylül 2010 Perşembe 13:49

Mahallede Ramazan Akşamları sona eriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mahallede Ramazan Akşamları büyük ilgi görüyor. Bugüne kadar 11 mahallede yapılan programlar 3 Eylül akşamı sona erecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinden olan Mahallede Ramazan Akşamları büyük bir coşkuyla devam ediyor.

16 Ağustos Pazartesi günü Bosna Hersek Mahallesi’nde başlayan, ardından Selçuklu TOKİ Konutları içi, Şeyh Şamil Mahallesi, Aydınlıkevler Semt Pazarı, Hocacihan 100. Yıl Semt Pazarı, Fatih Işıklar Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu, Karkent İzzet Bezirci İlköğretim Okulu, Araplar Semt Pazarı, Karaaslan Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile devam eden programlar son alarak Çaybaşı Mahallesi Yunus Emre İlköğretim Okulu ve Kurtuluş Mahallesi Selçuk İlköğretim Okulu’nda yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte Çaybaşı Mahallesi’ndeki programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, böyle güzel bir etkinliğe katıldığı için mutlu olduğunu söyledi. Bir ülkede seçimler ve referandumların festivale dönüşmesinin, o ülkenin gelişmişliğini gösterdiğini kaydeden Kabakçı, “Artık milletimiz kavga etmeden, kimseye kızmadan görüşlerini ifade etmeye başladı. Siz neyi seçerseniz kime ne oy verirseniz başımızın üstünde yeriniz vardır. Biz bir ülkede kurallar olsun ve bu kuralar herkes için geçerli olsun istiyoruz. Hiçbir zaman güçlüler ve suçlular egemen olmasın istiyoruz” dedi.

KONYA’DA RAMAZAN COŞKUSU YAŞANIYOR

Kurtuluş Mahallesi’ndeki programa ise Başkan Akyürek ile birlikte AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü katıldı.

Ramazan ayının Konya’da büyük bir coşku ve sevinçle yaşandığını, yardımlaşma duygularının en üst seviyede olduğunu hatırlatan Başkan Tahir Akyürek, Konya’daki tüm kurum ve kuruluşların mutluluğu ve güzellikleri halkla paylaştığını ifade etti.

AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü de, Mahallede Ramazan Akşamları programlarında çocukların yüzlerinin güldüğünü, insanların mutlu olduğunu kaydetti. Herkesin mübarek ay gelmeden Ramazan keyfini yaşamak için hazırlık yaptığını hatırlatan Güçlü, günlük hayatla ilişkilerin azalarak daha çok manevi iklime yüründüğünü söyledi. Ramazan Bayramı sonrasında yapılacak referanduma da değinen Güçlü, halkın referanduma sahip çıkmasını, kendisi ve ülkeyle ilgili konularda esas karar vericinin kendisi olduğunu fark ettirmesi gerektiğini vurguladı.

PROGRAMLAR 3 EYLÜL AKŞAMI SONA ERİYOR

2 Eylül Perşembe günü Melikşah Mahallesi Semt Pazarı ve 3 Eylül Cuma günü Yazır Mahallesi Ahmet Hüdai Parkı yanında yapılacak Mahallede Ramazan Akşamları’nda Keloğlan, meddah, orta oyunu, Hacivat-Karagöz, tiyatro gösterisi ve sihirbaz gibi etkinliklerin yanı sıra; Mehter Takımı ve mini konser yer alıyor. Programlarda çocuklara çeşitli hediyeler de veriliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA