• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahalle iftarları devam ediyor
01 Ağustos 2012 Çarşamba 15:52

Mahalle iftarları devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesinin Mahalle İftarları ve Mahalle Meclisi toplantıları Tırılırmak, Kalfalar ve Doğu Hadimi mahallelerinin katılımıyla devam etti.
Mahalle İftarları kapsamında ilk olarak Tırılırmak Mahallesi 24 Kasım İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen iftara katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle İftarları’nda Türkiye’ye çok güzel bir örnek sunduklarını belirterek, bu modelin doğrudan demokrasi modeli olduğunu dile getirdi. İftarı vatandaşlarla birlikte açtıklarını, Mahalle Meclisi toplantılarını gerçekleştirdiklerini ve vatandaşlarla birebir görüştüklerini anlatan Başkan Akyürek, böylece Ramazan akşamlarının anlamının daha da arttığını vurguladı. Ramazan-ı Şerif’te yardımlaşmayı unutmamak gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Zenginlerimizde fakirlerimizin hakkı var. Fitre ve zekatlarımızı unutmayalım. Unutmayalım ki, bir tarafta zengin sofrası, diğer tarafta ekmek alamayan fakirlerimiz olmasın” dedi.
Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tırılırmak Mahallesi’ndeki iftarın ardından Kalfalar ve Doğu Hadimi Mahallesi sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen iftar programına geçti. Burada muhtarlar ve mahalle sakinleriyle sohbet eden Başkan Akyürek, her gün en az 2 mahallede iftar programı yaptıklarını, aynı zamanda Mahalle Meclisi toplantıları yaparak vatandaşların taleplerini aldıklarını hatırlattı. Programa katılan mahalle muhtarları komşuları bir araya getirdiği için Başkan Akyürek’e teşekkür ederken; aynı zamanda mahalle sakini de olan AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ise, “Bizim anlayışımız halkı ayağına getirmek değil, halkın ayağına gitmektir. İşte Mahalle İftarları ve Mahalle Meclisi buna güzel bir örnektir” diye konuştu.
Programlarda çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Akyürek, vatandaşların taleplerini dinledi. Ayrıca, Halkla İlişkiler Masası’ndaki görevliler, programa katılan mahalle sakinlerinin taleplerini not aldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA