• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Madencileri kurtarma çalışması sürüyor
08 Temmuz 2010 Perşembe 10:14

Madencileri kurtarma çalışması sürüyor

Edirne'nin Keşan ilçesi Küçükdoğanca köyündeki maden ocağında dün çıkan yangın sonucu yerin 1020 metre altında mahsur kalan 3 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor

 

Kale Madencilik Şirketine ait ocakta dün saat 13.00 sıralarında meydana gelen yangın sonrası yerin 1020 metre altında mahsur kaldıkları belirtilen Yunus Aktaş, Halil Açıkgöz ve Volkan Hamarat'ı kurtarmak için 20 kişilik kurtarma ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kurtarma ekipleri, ocakta demir kesilirken elektrik kablolarının tutuşması sonucu çıkan yangın sonrası meydana gelen göçükleri açmak için çalışmalarını tüm gücüyle sürdürürken, yangının söndürülmesi için maden ocağına 140 ton su basıldı.

Kurtarma ekipleri 10. katta çalışmalarını sürdürürken, 20 saattir mahsur durumda olan işçilerin 12. katta oldukları bildirildi.

Bu arada oğlunun ocakta mahsur kaldığını televizyonlardan öğrenen Ali Hamarat, ocağın girişine kadar gelerek oğlu Volkan Hamarat'tan mutlu haber bekliyor.

Oğlunun daha önce de ocakta mahsur kaldığını anlatan baba Ali Hamarat, ''Volkan daha önce de Zonguldak'ta çalıştığı özel maden ocağında grizu patlamasından kurtulmuştu. Bir süre hastanede tedavi gördü. Buradan da kurtulacağına inanıyorum. Olayı televizyondan öğrendim. Zonguldak'tan geldim. Olayı bana yetkililerin bildirmesini beklerdim. Oğlumun ve diğer arkadaşlarının kurtarılmasını bekliyoruz'' dedi.

Halil Açıkgöz'ün yakını Halil Demirel de, Açıkgöz'ün emekliliğine yaklaşık 2 ay kaldığını belirtti.

Kurtarma çalışmaları hakkında yeterli bilgi alamadıklarını ifade eden Demirel, ''Sadece sağ salim çıkmaları için dua ediyoruz. Halil, bayramda emekli olacağını, bir daha çalışmayacağını söylemişti. Eşi ve kızı da burada umutla aşağıdan gelecek haberi bekliyor'' diye konuştu.

Bu arada madencilerin bulunduğu bölgeye sürekli olarak kompresörle hava verilmeye devam ediliyor. Olay sonrası dün bölgeye gelen birçok kişi ve madenci yakını kurtarma çalışmalarını endişeli gözlerle izliyor. Maden ocağı önünde 2 ambulans ve sağlık ekibi hazır bekletilmeye devam ediyor.

Kale Madencilik Şirketine ait ocakta, dün, raylar döşenirken yapılan kaynaktan kıvılcım sıçraması sonucunda saat 13.00 sıralarında yangın çıkmış, işçilerin çoğunluğu tahliye edilirken, Yunus Aktaş, Halil Açıkgöz ve Volkan Hamarat mahsur kalmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA