• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lütfi Şimşekin gözünden 15 Temmuz
01 Eylül 2016 Perşembe 14:03

Lütfi Şimşek'in gözünden 15 Temmuz

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek "Milli İradenin Dirilişi ve Türkiye'nin Gelecek Vizyonu" konulu konferansta 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlattı.

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından Kızılören Kuruçeşme Kervansaray’da düzenlenen "Milli İradenin Dirilişi ve Türkiye'nin Gelecek Vizyonu" konulu konferans MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek konuşmacı olarak katıldı. Sohbet ortamında geçen konferansa çok sayıda Genç MÜSİAD üyesi katılım sağladı. 

MÜSİAD Konya Şubesi Kuruçeşme Kervansaray’da gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Emre Babayiğit, “Milli irademize kast edilen 15 Temmuz gecesi tarihimize tıpkı eski darbe girişimleri gibi kara bir leke olarak geçmiştir. Milletimiz, egemenliğini karartmaya çalışan bu girişime izin vermemiş bundan sonra da asla izin vermeyecektir” dedi.

2-062.jpg

         “15 Temmuz gecesinde Milletimiz, Bayrağına, Vatanına ve Kutsal değerlerine kimseyi dokundurmayacağını bütün dünyaya gösterdi” diyerek konuşmasına başlayan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, genç iş adamlarına o gece yaşananları anlattı; “15 Temmuz darbe girişimi sırasında dernek binasında toplantı halindeydik, kalkışmayı öğrenir öğrenmez hemen dışarı çıktık. Konya Valimizle telefonla görüşerek vilayet binasında bir araya geldik ve durum değerlendirmesinde bulunduk. Üyelerimizle irtibata geçerek meydanlara sahip çıkmaya davet ettik.

Bu darbe girişimi klasik bir darbe değildi. İnsanlarımızı vahşice katletmeyi planladılar ve katlettiler. Darbecilerin asıl hedefi seçilmiş hükümeti değiştirmekten de öte, ülkeyi uzun süreli bir iç savaşa sürüklemekti. Cenab-ı hak, 15 Temmuz gecesi milletimize cesaret verdi, hainlere ise korku saldı. Türk bayrağıyla meydanları boş bırakmayan milletimiz ‘bu vatanı böldürmeyiz, kardeş kavgasına müsaade etmeyiz’ dedi. Ölümü hayattan daha fazla seven Türk Milleti, cani hainler sürüsüne karşı kutlu bir zafer kazandı.

4-034.jpg

Milletimizin kararlı duruşu bu alçakların hain girişimini püskürttü. 15 Temmuz gecesi hainler tarafından güneydoğudaki bütün sınırlarımız açıldı ve asker görünümlü hainler nezaretinde teröristler gruplar haline ülkemize giriş yaptı. Bu nasıl ihanettir, bu nasıl bir alçaklıktır. Devletimiz o askerleri sınırlara terörist grupları bitirsin diye gönderdi. Bu askerlerin hepsi ya FETÖ’cü ya da PKK’lı çıktı.

MÜSİAD Genel Merkez’de Olağanüstü başkanlar toplantısında aldığımız ‘Gündüz hayata, üretmeye gece ise nöbete ve direnmeye devam edeceğiz’ kararıyla gece gündüz çalıştık. Eskisinden de fazla çalışmaya ve üretmeye başladık. Hiçbir siparişimizi iptal etmedik, hiçbir iş görüşmesini iptal etmedik. Darbelere ve ekonomik krizlere diremenin en güzel yolu hayatı normalleştirmektir. Birçok yabancı ülke, özellikle de batı medyası ülkemiz aleyhine olumsuz bir algı pompaladı. Oradaki insanlarda Türkiye’de neler olup bittiğini anlayamadılar. Geçtiğimiz günlerde 145 ülkedeki partner kuruluşlarımıza bir mektup gönderdik. Türkçe, İngilizce Fransızca ve Arapça olmak üzere 4 dilde gönderdiğimiz mektupta, darbe sürecinden sonra neler yapacağımıza dönük doğru bilgilendirmeler yapmaya çalıştık.

Ülkemizin verilmiş bir sadakası varmış. Çünkü Türkiye, 2 milyondan fazla Suriyelilere kapılarını açtı ve 5 yıldır da misafir ediyoruz. Burada hiçbir yerde göremeyecekleri şefkat ve yardımla karşılaştılar. Dünyanın bütün mazlum coğrafyasındaki insanlar Türkiye’yi umut ışığı olarak görüyor. Allah, yardım bekleyen insanların dualarıyla bu devletin ömrünü uzattı. Bizim daha yapacak çok işimiz var.

O gece, Türk gencinin çabası takdire şayandır. Biz birlikte Türkiye olduğumuzu bütün dünyaya ilan ettik, darbeyi püskürttük, ama tamam dememeliyiz. Birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermemeliyiz. Geçmişten daha fazla çalışarak ülkemizin geleceğe taşımalısınız. Sizi hiçbir şeyin yıldırmasına izin vermeyin. Bu ülkeyi kalkındıran ve güçlendiren her şeyi yapmaya gayret gösterin.

Ülke genelindeki bütün kurum ve kuruluşlarda olduğunu gibi MÜSİAD’da da, FETÖ temizliği yapıyoruz. Bu yapılanmanın uyuyan hücreleri olduğu hepimizin malumudur. Karşımızda maskeli tiplerin olduğu bir gerçektir. Üye kabul komisyonumuz başından beri üyelik kabulünde tabiri caizse ince eleyip sık dokuyarak güzide kurumumuza bu tip sızıntıları hep engellemeye çalışmıştır. Bu hainlerle bağlantısı olduğunu tespit ettiğimiz kişileri hemen ihraç ederek yollarımızı ayırdık. MÜSİAD Konya Şubesi’nde bu tip yapılanmaya karşı mücadelemiz bugünden sonrada etkin bir şekilde devam edecektir” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA