• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lübnanda olaylar duruldu
22 Ekim 2012 Pazartesi 21:43

Lübnan'da olaylar duruldu

Beyrut'taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden İstihbarat Şefi Hasan'ın dün yapılan cenaze töreninin ardından çıkan olaylar yerini sükunete bıraktı.

Hasan'ın cenazesinin ardından başlayan olaylar şehir merkezinde yerini sükunete bıraktı. Ancak şehrin birçok yerinde güvenlik güçleri siyasi gruplar arasındaki olası çatışmalar için yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Güvenlik güçleri, Başbakanlık binasına giden bazı yolları ve şehir merkezindeki bazı bölgeleri trafiğe kapatarak sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, güvenlik güçlerinin lastik yakılarak kapatılan sokakları açmaya çalıştığını belirtti.

Bakan ayrıca, Beyrut'a çıkan tüm genel yolların açık olduğunu, özellikle de havaalanı yolunun açık ve güvenli olduğunu söyledi.

Siyasi gruplar arasında çıkan çatışmalar

Bu arada, Sayda şehrine bağlı Kuturmaya'da, Beyrut'un Kaskas bölgesi ile Trablusşam kentinde Cebel Muhsin'de çıkan çatışmalarda 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Çatışmalar turizmi vurdu

Ülkede yükselen gerilim nedeniyle çok sayıda yabancı Lübnan'dan ayrıldı, turizm şirketleri de otel rezervasyonlarını iptal etti.

Lübnan Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odası Başkanı Mahmut Şakir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Saldırıdan sonra çok sayıda turist Lübnan'ı terk etti. Bu durum bize 2006 yılında İsrail'in Beyrut'u vurduğu zamanı hatırlatıyor'' dedi. AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA