• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Loras Dağı ve eteklerinde doğal hayat canlanıyor
02 Temmuz 2014 Çarşamba 12:34

Loras Dağı ve eteklerinde doğal hayat canlanıyor

KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Loras Dağı eteklerinde dikilen 3 milyon fidanın bakım ve tamamlama çalışmaları devam ediyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Loras Dağı eteklerinde dikilen 3 milyon fidanın bakım ve tamamlama çalışmaları devam ediyor. 
 
Loras Dağı’nın doğu eteklerinde doğal çevrenin korunarak, yer altı tatlı su kaynakları havza rehabilitasyonu ve erozyonun önlenmesi ile bölge halkının yaşam kalitesi ve refah seviyesinin arttırılmasına katkı sağlanması amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan ağaçlandırma sahasında fidan sayısı her geçen gün artıyor. Toplam 14 bin metrekare alana dikilen fidanların bakım ve tamamlama çalışmaları KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor.
 
10 yıl önce 100 bin fidan ile başlayan çalışma, 3 milyon fidanı bulurken boyları 25-30 cm arasına ulaşan fidanların korunması amacıyla 37 kilometre tel örgü yapıldı. Daha önce doğal hayatın zayıfladığı bölge, ağaçlandırmayla birlikte canlandı ve bölgede hayvan çeşitliliği arttı. Loras Dağı eteklerinde bulunan ağaçlandırma sahası, ekolojik dengeye katkıda bulunularak, yabani hayvanların doğal koşullarında yaşamasını imkan veriyor. Bunun yanı sıra ağaçlandırma sahasının mevcut yer altı tatlı su rezervlerini arttırmak ve sürekliliğini sağlamak gibi özel amaçları da bulunuyor. KOSKİ bu özel amaçlarıyla ağaçlandırmanın iklime olan olumlu etkisini arttırmak istiyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA