• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lokman Koyuncuoğlu AK Parti Konya Teşkilatını uyardı
29 Ocak 2014 Çarşamba 11:23

Lokman Koyuncuoğlu AK Parti Konya Teşkilatı'nı uyardı

Yeni Şafak yazarlarından Lokman Koyuncuoğlu'nun AK Parti Konya Teşkilatı'na uyarıda bulunduğu işte o yazısı...

Siyasete vakit mi var?

 

Sandığın ne ifade ettiğinin belirlenme süreci aslında bu olan. Sandıkta hesabı göremeyenlerin, sandık dışı faaliyetleri.İşin en tuhafı da son bir ayda yaşananlarla sandık gücünü kırmak.

Dönelim hafta sonuna. Ak Parti’nin Konya ilçe aday adayları tanıtım toplantısına. Tüm ilçelerden gelen partililer, iki bakanlı bu tanıtımda oldukça önemli konularda direk bilgilendiler. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ile hükümetin başta Konya olmak üzere genel icraatı konusunda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de 17 Aralık sonrası yaşanan hadiselerin aslı ne, nereye gider, bundan sonra ne olur ne biter sorularına birinci ağızdan cevap almış oldular.

En çok merak edilen merkez ilçeler Selçuklu ve Karatay önceki başkanlarıyla devam ederken, Meram Belediye Başkan adayı, belki cumhuriyet tarihinde ilk olacak bir başörtülü bayan adaya teslim edildi.

Kabul edelim ki, Serdar Kalaycı, son bir yıldır ortaya koyduğu çalışmayla aslında çok iyi bir çıkış yakalamış ve Meram’da hedeflerine ulaşmaya başlamıştı. Tercih edilmedi, nasip diyelim. Yerine aday gösterilen Fatma Toru ise Yeni Türkiye’nim sembol isimlerinden biri olmaya namzet. Bakan Ahmet Davuoğlu’nun da ifade ettiği gibi; “Yükselişin işaret fişekleri Konya'dan çakılır Gülay Hanım, Fatma Toru Hanım bunların en güzel örnekleridir”

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan o gün, Konya ile ilgili çok önemli müjdeler verdi. İstanbul YHT seferleri ve lojistik merkez çalışmaları ve Konya yeni çevre yolu. Kısa zamanda çözülecek bu konularla inanın Konya’nın çehresi bir kez daha değişecek. Nasıl derler; “Ulaştırma Bakanı’na hemen ulaşmak, işlerinizi ulaşılır ve çözülür kılıyor”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “17 Aralık sadece Şebi Arus gecesidir, kimse 17 Aralık’ı kirletmeye kalkmasın” ifadelerinden aslında o günün Türkiye tarihi açısından nasıl bir travma oluşturduğunu daha net anlıyoruz. Her ne kadar bakanımız, 17 Aralık’ta mutlaka unutulacak dese de, bunu Türkiye’nin bu operasyonu atlatacağı şeklinde anlıyorum. Yoksa oluşturduğu psikolojisi ve yaşanan dehşet verici hadiselere bakınca, ben 17 Aralık’ın hem 12 Eylül darbesinden, hem 28 şubat postmoderndarbesinden daha kalıcı izler bırakacağını düşünüyorum.

Diğer taraftan Ak Partinin 31 ilçe belediye başkan adayı belli oldu. Bu adayları beğenen vardır, acımasızca eleştiren. Ancak gün, hükümetin 30 Mart seçimlerini hasarsız atlatması için çalışma günüdür. O gün sıklıkla ifade edildiği gibi 30 Mart seçimleri, gerçekten kader seçimleridir. Ak Parti’nin oylarının %48 bandının altına düşmemesi gerekir. 

Aslına bakarsanız Ak Parti Konya teşkilatı, zaman zaman hatalar yapıyor olabilir, iletişim kanallarını hiç iyi kullanmadığı eleştirisi de haklı olabilir. Ancak 17 Aralık sürecinin tek hedefi Ak Parti’yi zayıflatmak ve Başbakan Erdoğan’ın hareket alanını daraltmak olduğu için, açıkçası pek çok kimse dilini ısırıp konuşmamalı, söyleyeceklerini bahara bırakmalı. Bu fedakarlığı da umarız teşkilat görüyor olur.

Birazda sorunumuz bu bence. 17 Aralık sonrası, yaşanan hadiseler ve operasyonun büyüklüğünün tabana tam aktarılmadığını düşünüyorum. Başbakan Erdoğan’ın her gün nerdeyse tek başına bu konunun ne olduğunu, tek amacının büyüyen Türkiye’ye diz çöktürmek olduğunu haykırırken, partili mensuplarının Başbakan Erdoğan’ı hala anlamamış olmalarının şaşkınlığı içindeyim.

 

Başbakan’ Erdoğan’ı anlamayanlar için öyle görünüyor ki sıkı bir 17 Aralık seminerleri yapmak gerekecek. Olayı tam algılamamış olanlara ve nasılsa kazanan tarafta olurum diye sessizliğini koruyanlara...

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA