• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lokanta çalışanlarına hijyen eğitimi
24 Mayıs 2014 Cumartesi 12:33

Lokanta çalışanlarına hijyen eğitimi

Konya Lokantacılar Esnaf Odası’na bağlı işletmelerde çalışan aşçı, fırıncı ve servis elemanlarından oluşan 300 kişiye hijyen eğitimi verildi.


Meram Mesleki Eğitim Merkezi ile imzalanan protokol kapsamında Konya Lokantacılar Esnaf Odası’na bağlı işletmelerin çalışanlarına Konya Esnaf Odaları Birliği Konferans Salonu’nda hijyen eğitimi verildi. 


Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, iş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumlu tutulduklarını söyledi. Karamercan, belgelerin kişi mesleğini icra ettiği sürece geçerli kabul edileceğini belirterek, yönetmelik kapsamında lokantalar, düğün salonları, otel ve pansiyon işkollarında faaliyet gösteren iş yerlerinde çalışanların bu eğitimleri almak için bir an önce Lokantacılar Odası'na başvurmaları gerektiğini kaydetti.


Eğitim programına gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade eden Meram Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Emin Alperen, 5 Temmuz 2013 tarihli Hijyen Yönetmeliği hakkında bilgi verdi.


Programın açılış konuşmalarının ardından uzmanlardan hijyen eğitimi alan katılımcılardan yapılan sınavda başarılı olanlara belge verildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA