• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lojistik sorunu çözüme kavuştu
16 Mayıs 2018 Çarşamba 16:30

Lojistik sorunu çözüme kavuştu

Konya sanayisinin hava kargo ihtiyacını karşılamak amacıyla yatırımı tamamlanan Konya Organize Sanayi Bölgesi Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı’nın açılışı gerçekleştirildi. Hava kargo ile Konyalı sanayicilerin lojistik sorunu da çözüme kavuşmuş oldu

Konya sanayisinin hava kargo ihtiyacını karşılamak amacıyla yatırımı tamamlanan Konya Organize Sanayi Bölgesi Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı’nın açılışı gerçekleştirildi. Hava kargo ile Konyalı sanayicilerin lojistik sorunu da çözüme kavuşmuş oldu.

Konya’nın son 40 yılda ihracat odaklı kalkınan ve dünyanın tamamına yakını ile iş yapan şehir haline geldiğini belirten Konya Organize Sanayi Bölgesi ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, “Konya için lojistiği önemli. Bu Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı yatırımıyla, Konya’daki önemli bir eksiği, hava kargo taşımacılığı sorununu ortadan kaldırmış olduk. Bu yatırımdan önce sanayicilerimiz, gerek numune ürünlerini gerekse diğer gönderilerini Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerden yapıyorlardı. Artık buna gerek kalmadı. Sanayicilerimiz tüm gönderilerini buradan 7 gün 24 saat gönderebilecek veya alabilecekler” dedi.

“KONYA, 5 AYDA 120 TON YÜK TAŞIDI”

Hava kargo ile sanayicinin hem hammaddeye hızlı ulaşabileceğine hem de ürünlerini daha hızlı gönderebileceğinin altını çizen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, “Konya'nın hava kargo taşımacılığı ile lider şehir olma vasfını bir kez daha gösterdi. Konya gelişiyor, üretiyor. Bir yandan da ürettiğini satması lazım. Biz de inşallah bu satışa kolaylık sağlayacağız.  Hava kargo taşımacılığı ile Konya'dan 3 saatlik uçuş ile 44 ülkeye,  824 milyonluk nüfusa 11,1 trilyonluk bir ekonomiye Konyalı iş adamlarımızın ulaşma şansı var.  Bu uçuşu 4 saate çıkartırsanız, yaklaşık 100 ülkeye ve 20 trilyon dolarlık ekonomiye ulaşma imkânınız olacak. Burada bürokrasi olmaksızın eşyalarınızı kolaylıkla, tek bir beyan üzerinden dünyanın herhangi bir yerine kolaylıkla gönderebileceksiniz. Dünyada 2016 yılında hava yoluyla 54 milyon ton ağırlığında ve 5,5 trilyon dolar ekonomik değere sahip yük taşındı. Türkiye’de ise 2017 yılında 1 milyon 256 bin ton hava yoluyla yük taşındı. Konya’da da 5 ayda 120 ton yük taşıdı ve bu rakamın artması ile birlikte Türkiye’deki yük taşımacılığı istatistiklerinin de artacaktır” diye konuştu.

“ÇEVRE İLLERİ DE LOJİSTİK OLARAK ÖNE ÇIKARAN BİR ÇALIŞMA OLDU”

Küresel pazarlara entegre olmada lojistiğin çok önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, “Lojistik avantajını sağlayan ülkelerin rekabet savaşında önde yer alır. Konya'nın hem ihracatını artırma hem de Türkiye'nin ihracatından aldığı payı artırma hedefine emin adımlar ile yaklaştı. Konya ve bölge illerde üretilen ürünlerin denize konteynır ile ulaştırılması son derece önemli. Bu kapsamda lojistik merkezimizin, YHT Garımızın, Konya-Karaman-Mersin Hızlandırılmış Demir Yolu Hattımızın, hava kargo taşıma alanımızın devreye girmesi önemli çalışmalar. Hava kargo taşımacılığının sadece Konya'yı değil, çevre illeri de lojistik olarak öne çıkaran bir çalışma oldu” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı ve AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız’a hediyeleri takdim edildi.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA