• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lojistik Komitesi ziyaretlere başladı
19 Nisan 2011 Salı 12:41

Lojistik Komitesi ziyaretlere başladı

MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi, yapılacak Lojistik Türkiye İstişare Toplantısı için ziyaretlere başladı.

Yakın zamanda Konya’da yapılması planlanan Lojistik Sektör Kurulları Türkiye İstişare Toplantısı için bir dizi ziyaretlere başlayan MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi, ilk olarak KOBİ Enerji Lojistik Danışmanlık şirketini ziyaret etti.

Ziyaret sebeplerine ilişkin bir açıklama yapan MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek; “Mayıs ayında yapmayı planladığımız Lojistik Arama Konferansı için Konya’da bu işe muhatap tüm çevrelerle çeşitli görüşmeler yapıp, fikirlerini almak ve onlarında ellerini taşın altına çekmek istiyoruz. Amacımız bu işin tüm çevrelerce muhatabı kabul edilen, Akademisyenleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerini, İş alemini bir araya getirerek Türkiye geneli bir gündem oluşturmaktır. Ciddi bir bütçe ile yapacağımız bu toplantı neticesinde bundan sonra Lojistik için atacağımız tüm adımlarda kullanmak üzere bir rapor kitap oluşturacağız. Amacımız bu rapor kitap ile tüm Konya’da ağız birliğini oluşturmaktır” dedi.

Komite Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy ise bu konferans ve komite ile temel amaçlarının daha somut adımlar atabilmek olduğunu vurguladı. Paksoy: “Günümüzde neredeyse kasabalar bile Lojistik Köy ister durumda olmuşlardır. Böyle bir ortamda önemli olan Lojistik Köy verin demek değil, bunu neden ve niçin istediğinizi mantıksal çerçevede muhataplarınıza anlatabilmektir. İşte bizim de komite olarak buradaki asıl hedefimiz budur. Bilerek söylemek sizi rakiplerinizden her zaman için farklı kılar. Bizim de amacımız farklı bir şekilde bu isteğimizi dile getirmektir. Bilmeliyiz ki: küçük parçalar halinde taşıma yaptıkça biz kendi rekabet edebilirliğimizi öldürüyoruz. Bu nedenle taşımanın önemini bilmeli, buna göre tedbirler almalıyız” dedi.  

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Kobi Enerji Lojistik Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Çaldağ şunları kaydetti: “Anadolu’nun en büyük problemi maalesef taşıma. Bizler Anadolu olarak ne yazık ki henüz sadece karayolunu ciddi şekilde kullanmaktayız. Karayolu muhakkak ki en temel taşımadır. Ancak gelişen dünyamızda daha hızlı, daha güvenli ve daha ekonomik taşımalar yapılmalıdır. Bu nedenle Konya’ya yapılacak bir Lojistik Köy Anadolu’nun taşıma kapasitesini arttıracak ve ticarette önemli gelişmelere ivme kazandıracaktır. Bu bilincin oluşması için de böyle bir komitenin kurulmasından dolayı öncelikle sizleri tebrik ediyor, Komitenin hayırlı işlere vesile olmasını temenni ediyorum. Bizler özel sektör temsilcileri olarak, MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının yanında yer almaktan ve onlarla birlikte çalışmaktan her zaman için mutluluk duyduk. Bu konuda da bizlere düşen tüm görevleri hakkıyla ve layıkıyla yerine getirmek için çalışmaya hazırız” dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA