• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Listede isminiz var mı?
23 Ağustos 2010 Pazartesi 12:00

Listede isminiz var mı?

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri bugün başlıyor.

LİSTEDE İSMİNİZ VAR MI?

Hak sahipleri, TC kimlik numarasındaki son 2 rakama göre, 3 Eylül’e kadar Ziraat Bankası şubelerinden KEY paralarını alabilecek. Listede ismi bulunanlar, tahsis edilen ödeme gününü beklemeden, Ziraat Bankası ATM'lerinden parasını çekebilecek.

3 Eylül’den sonra, kimlik numarasındaki son 2 rakama bakılmadan, şubelere başvuran hak sahiplerine ödeme yapılabilecek.

İlgili kanun ve yönetmelik gereği Tasfiye Halinde Emlak Bankası AŞ tarafından bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere Resmi Gazete'nin dün yayımlanan mükerrer sayısında ilan edilmişti.

Vatandaşların, Ziraat Bankası'na başvurmadan önce Resmi Gazete'de yayımlanan listelerde isminin bulunup bulunmadığını Emlak Konut GYO'nun ''www.keyodemeleri.com'' adresinden sorgulamaları gerekiyor.

TC Kimlik Numarası ve yabancı kimlik numarası/vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayan, TC Kimlik Numarası ve yabancı kimlik numarası/vergi kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunu ve ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin, öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara (kesintilerini yatıran kurumlara), bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurmaları gerekiyor.

KEY ödemeleri, Türk vatandaşlarına TC Kimlik Numarası ile yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası ile yapılacak.

Kurumlar tarafından TC Kimlik numarası ve Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak.

TC Kimlik Numarası ve Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası ile yapılan sorgulama sonucunda görülen ödeme miktarına itirazı olmayan hak sahipleri, ödemelerini, belirlenen ödeme tarihlerinde, Ziraat Bankası şubelerinden TC Kimlik Numarası/Yabancı Kimlik Numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport (yabancı uyruklular için sadece pasaport) ibraz etmek suretiyle alabilecek.

KEY tutarını almak üzere bankaya yapılacak başvurularda, vatandaşların kimlik fotokopilerini yanlarında bulundurmalarının, işlemlerinin kısa sürede yapılması açısından önemli olduğu belirtildi.

KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası'nda hesabı ve bu hesabına ilişkin bankkartı bulunanlar, Ziraat Bankası ATM'lerinden, TC Kimlik Numarası'na göre belirlenen günleri beklemeden bugünden itibaren paralarını alabilecekler.

Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümünün aslen/vekaleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanması gerekiyor. İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete dönüştürüldüğüne dair mahkeme kararının ibraz edilmesi halinde ise hisse oranında ödeme yapılacak.

İlgili kanun uyarınca Resmi Gazete de ilan tarihinden itibaren 5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar, Hazine'ye irad kaydedilecek.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA