• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Liseli tekvandocuların hedefi Türkiye şampiyonluğu
19 Şubat 2014 Çarşamba 14:12

Liseli tekvandocuların hedefi Türkiye şampiyonluğu

İzmir’de Nisan ayında yapılacak Liselerarası Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Konya’nın Beyşehir ilçesinden 2 sporcu katılacak.
Beyşehir Belediyesi Tekvando Spor Okulu Antrenörü Nafiz Çakır, Konya’da yapılan seçme müsabakalarında başarı göstererek birinci gelen Beyşehirli Fatma Nur Canan ile Osman Demiş’in Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandığını söyledi. Beyşehir Kız Meslek Lisesi öğrencisi Canan’ın 52, Vali Kemal Katıtaş Anadolu Lisesi öğrencisi Osman Demiş’in ise 55 kiloda madalya şansı arayacağını ifade eden Çakır, “Beyşehir’den şampiyonaya iki liseli tekvandocumuz katılıyor. Şampiyonada her iki sporcumuz da oldukça iddialı. Çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiler ve halen de idman çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah Türkiye Şampiyonası’nda kendileri iyi birer derece elde ederek ilçemize dönüş yapacaklar. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
Şampiyonada 52 kiloda mücadele edecek olan Fatma Nur Canan, Konya’da yapılan Türkiye şampiyonası seçmelerinde birinci olup İzmir’deki şampiyonaya katılmaya hak kazandığını dile getirerek, “Türkiye şampiyonasında da hedefim hem okuluma, hem de ilçemize derece getirmek. Kilomda Türkiye Şampiyonu olmak istiyorum. Daha önce de yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonluğum ve Türkiye 3’üncülüğü derecelerim var” diye konuştu.
55 kiloda madalya şansı arayacak olan Osman Demiş ise, Türkiye Şampiyonası’nda hem okulunu, hem de Beyşehir’i temsil edecek olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İlk kez katılacağım Türkiye şampiyonasında birinci olmak istiyorum. Bundan önce de çeşitli müsabakalarda elde ettiğim derecelerim ve başarılarım var. Türkiye şampiyonu olup, daha sonraki süreçte ise Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılıp ülkemize dereceler getirmek istiyorum” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA