• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Liseli öğrencilerden radyasyon yürüyüşü
05 Nisan 2013 Cuma 12:20

Liseli öğrencilerden radyasyon yürüyüşü

Konyanın Seydişehir ilçesinde Mahmut Esat Anadolu Lisesi öğrencileri, radyasyonun zararlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla hazırladıkları...
Konya’nın Seydişehir ilçesinde Mahmut Esat Anadolu Lisesi öğrencileri, radyasyonun zararlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla hazırladıkları proje kapsamında yürüyüş düzenledi.
Öğrenci ve öğretmenlerin de ellerinde dövizlerle katıldığı yürüyüş, okul alanından başlayıp, Hükümet Meyda'nında son buldu. Öğretmen ve öğrencilerin yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Yürüyüşten sonra yapılan basın açıklamasında, Avrupa Birliği’ne sunulacak bilinçli radyasyon kullanımı farkındalık projesi kapsamında “4 Nisan 2013” gününü “Radyasyon Kullanımında Farkındalık Günü” ilan edilmesinin de yer alacağı belirtildi. Yapılan açıklamada, “Mahmut Esat Anadolu Lisesi öğrencileri olarak öğretmenlerimizin rehberliğinde Radyasyonun zararlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak, insanları bu konuda bilinçlendirmek amacı ile bir proje hazırladık.
Amacımız cep telefonları ya da radyasyon yayan diğer cihazları kullanmamak değil kullanırken doğru kullanım bilinci oluşturarak radyasyonun zararlarını minimum düzeye düşürebilmektir.
İlk bağlantı anında cep telefonunu kulağımızdan uzakta tutmak hastanelerde MR, tomografi, röntgen odalarında gerekmediği sürece bulunmamak, mikrodalga fırının çalışma anında karşısında durmamak, baz istasyonlarını yerleşim yerlerinden uzağa kurmak, bilgisayarı zorunlu olmadıkça kapalı tutmak bazı basit önlemlerdir. Bizler, “4 Nisan 2013 gününü Radyasyon Kullanımında Farkındalık Günü” ilan ettirmek için talepte bulunuyoruz. Unutmamalıyız ki hiçbir teknoloji ya da iletişim aracı bizim sağlığımızdan daha önemli değildir. İleri seviyede gelişmiş bir ülke olmak ancak sağlıklı bireylerle mümkündür” denildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA