• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Liseler siyasi ve ideolojik kamplaşma yeri değildir
15 Haziran 2016 Çarşamba 19:56

'Liseler siyasi ve ideolojik kamplaşma yeri değildir'

TÖM Başkanı Varol, "Türkiye'de bulunan tüm liseli öğrenci kardeşlerimiz adına diyorum ki; bu yanlış tutumdan vazgeçin. Liseler siyasi ve ideolojik kamplaşmanın yapılacağı mekanlar değildir." dedi.

Türkiye Öğrenci Meclisi (TÖM) Başkanı Mahmut Ekrem Varol ile bazı illerin meclis başkanları ve İstanbul'da eğitim gören meclise üye lise öğrencileri Üsküdar Mihrimah Sultan Camisi önünde bir araya geldi. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Varol, TÖM Başkanı olarak 81 il ve 919 ilçede 51 bin 603 eğitim kurumundaki 18 milyon öğrencinin kendisine vermiş olduğu yetki üzerine bu açıklamayı yapma gereği duyduğunu belirtti.

Son günlerde "Türkiye Liseliler Birliği" adı altında bir oluşumun düşüncelerini kamuoyuyla paylaştığını gördüğünü kaydeden Varol, "Elbette Türkiye'de liselerimiz yasalar çerçevesinde istedikleri oluşumun içerisinde olabilirler. Farklı dernekler, platformlar oluşturabilirler. Hatta bunların yapılması liselerimizde eğitim kalitesinin gelişimi bakımından bir zorunluluktur. Ancak Türkiye'de lise öğrencilerini temsil kabiliyetine sahip tek kurum Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı'dır. Herkes oluşturduğu platform ya da dernekle belli bir grubu, ideolojiyi, fikri temsil edebilir. Fakat 'Türkiye'deki tüm lise öğrencilerini temsil ediyoruz, onlar adına konuşuyoruz' şeklinde hareket edemez. Aksi halde bizlere oy vererek temsilci seçen milyonlarca arkadaşımızın iradesini çiğnemiş olurlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Gelin her türlü fikri meclisimizin çatısı altında hep beraber konuşalım"
Bu davranışın birlikten ziyade ayrılık getirebileceğini söyleyen Varol, şöyle devam etti:

"Böylesi bir girişim her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bir dönemde milletimize ve memleketimize zarar vermektedir. Tüm liseleri temsil eden meclisimizi hiçe saymak, 'Liseleri ben temsil ediyorum, onlar adına ben konuşuyorum' demek antidemokratik bir eylemdir. Geleceğin Türkiye'sinde demokrasinin daha da gelişmesini istiyor, vesayetleri ortadan kaldırmak ve özgürlükleri geliştirmek istiyorsak öncelikler kendi aramızdaki hukukta demokratik prensiplere uymamız gerekiyor. Türkiye'de bulunan tüm liseli öğrenci kardeşlerimiz adına diyorum ki; bu yanlış tutumdan bir an önce vazgeçin. Liseler siyasi ve ideolojik kamplaşmanın yapılacağı mekanlar değildir. Bu mekanlar milletimizin ve devletimizin el birliğiyle oluşturdukları ve bizim ilim tahsil edip vatana, millete ve gücümüzün yettiği kadar tüm insanlığa hizmet edip faydalı olacağımız eğitim yerleridir. Gelin her türlü fikri meclisimizin çatısı altında hep beraber konuşalım. Gayretimiz Türkiye'nin gelecekte dünyada hak ettiği yere gelmesi, mazlumlar için umut olmaya devam etmesidir."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA