• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lise öğrencilerinin bilimsel çalışmaları fuarda görücüye çıkarıldı
05 Mayıs 2016 Perşembe 14:01

Lise öğrencilerinin bilimsel çalışmaları fuarda görücüye çıkarıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, lise öğrencilerinin 36 bilim çalışmasının sergilendiği bilim fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Beyşehir Ali Akkanat Anadolu Lisesi'ndeki programa, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir İlçe Emniyet Müdür Vekili Sefa Mercan, Beyşehir Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Alper Arıkan, SÜ Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, daire amirleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenci velileri katıldı.
TÜBİTAK destekli bilim fuarının açılışında konuşan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, gerek üniversite sınavlarında gerekse sportif aktivitelerdeki başarısıyla göz kamaştıran Ali Akkanat Anadolu Lisesi'nin şimdi de bilimsel alandaki etkinlikleriyle kendilerinin geleceğe yönelik umutlarını artırdığını söyledi. Kaymakam Başıbüyük, "Lise öğrencilerimiz ülke olarak ideallerimize ve hedeflerimize ulaşmada çalışmalarıyla bizlere ümit ve cesaret veriyorlar. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
Ali Akkanat Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Akçay ise, konuşmasında fuarda fizik alanında 36 projeyi sergilediklerini belirterek, bu tür aktivitelerin öğrencileri geleceğe hazırlama açısından önemli olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapılırken, davetliler sergileri gezerek stantlardaki projeler hakkında proje danışmanı Fizik Öğretmeni Özgür Özdemir ve öğrencilerinden bilgiler aldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA