• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Liderler Konyaya geliyor
17 Aralık 2015 Perşembe 00:56

Liderler Konya'ya geliyor

Hazreti Mevlana'nın 742'nci vuslat yıldönümünde Konya tarihi bir zirveye ev sahipliği yapacak.

Şeb-i Arus törenlerinde devletin zirvesi Konya'da olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da törenlerde yerini alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek, ardından raylı sistem açılışı ve 72 adet tramvayın hizmete alımı dolayısıyla Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirilecek törene katılacak. 

Erdoğan, Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretleri sonrasında, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne ve tören öncesinde misafirlere Dedeman Otel'de verilecek akşam yemeğine iştirak edecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu akşam saatlerinde gerçekleşecek törenlere katılacak.

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla Mevlana Müzesi'ni ve türbesini ziyaret edecek. 

Kılıçdaroğlu, İstanbul'un 16 Mart 1920'de işgalini Ankara'da bulunan Mustafa Kemal'e ileten Telgrafçı Hamdi Bey'in (Ahmet Hamdi Martonaltı) Musalla Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaretinin ardından, Hz. Mevlana'nın torunları "Çelebi ailesi" ile Nov Otel'de görüşecek. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA