• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lider kadrosuna ulaşılamadı..
18 Ekim 2012 Perşembe 08:38

Lider kadrosuna ulaşılamadı..

PKK'nın lider kadrosunun yerlerini Türkiye tespit etti ama...
Ajansa bilgi veren Kuzey Irak kaynakları, Kandil’in ana yönetim merkezi olması yanında askeri ve siyasi eğitim alanı olarak kullanıldığını, aynı zamanda örgütün geri cephesi görevi gördüğünü söyledi. Örgüt yönetiminin ise Kuzey Irak’ta ulaşılması zor dağlık ve stratejik alanlarda faaliyet gösterdiği ifade edildi.
TSK’nın sınır ötesi harekâtında Kuzey Irak topraklarında bugüne kadar 50 kilometrelik bir alanda askeri harekât yapıldı, birçok askeri ve siyasi eğitim merkezine girildi, ancak lider kadrosuna ulaşılamadı.
YÖNETENLER NEREDE?
Örgütü şu anda “Başkanlık Konseyi” yönetiyor. Konseye Murat Karayılan başkanlık ediyor. Karayılan’dan sonra askeri kanat sorumlularından Duran Kalkan, terör örgütünün askeri kanadı HPG’nin Genel Komutanı Nurettin Sofi, eski genel komutan Bahoz Erdal, daha çok siyasi alanda faaliyet gösteren Cemil Bayık, Mustafa Karasu örgütün üst düzey isimleri olarak gösteriliyor.
Karayılan, genelde Kandil ve civarındaki köylerde kalırken, Cemil Bayık’ın Kandil’den Zele bölgesine kadar uzan İran sınır hattında yaşadığı ve geri planda kalmayı tercih ettiği belirtiliyor. İddiaya göre, örgütün askeri faaliyetlerini yürüten Kalkan, Sofi ve Erdal gibi isimler Kuzey Irak’ın Gare, Metina, Avaşin ve Zap bölgesinden Habur Vadisi’ni izleyerek İran sınırına kadar uzanan Hakurk ve Lolan bölgesini içine alan ve, “Zagroslar Alanı” olarak adlandırılan geçit vermez dağlık bölgelerde faaliyet gösteriyor.
Zagroslar’ın bir bölümü Şırnak Uludere, Çukurca, Oramar, Cilo Dağı, Çarçela ve Kazan Vadisi’ni kapsıyor. Askeri faaliyetlere yön veren lider kadrosu ise, daha çok Çukurca ve Şemdinli karşısına düşen Kuzey Irak bölgesinin Zap ve Avaşin ve Hakurk alanlarında faaliyet gösteriyor.
Karayılan dahil lider kadrosunun, havaların soğuması ile kış üstlenmesine başlayan örgüte komuta ettiğinden hareketli pozisyonda olduğu belirtiliyor. İddiaya göre, sınır kesimlerinde hala yer yer şiddetli çatışmaların yaşanması nedeniyle silahlı güçleri sevk ve idare edebilmek için askeri yöneticilerin büyük bölümü sınır bölgelerine konuşlanmış durumda.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA