• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Libyaya müdahaleye hazır olun
03 Mart 2011 Perşembe 23:14

Libya'ya müdahaleye hazır olun

ABD Başkanı Barack Obama, insani krizin ve sivillere yönelik şiddetin durdurulması için ülkesinin ve uluslararası toplumun Libya'ya acil müdahaleye hazır olması gerektiğini bildirdi

ABD Başkanı Barack Obama, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin meşruiyetini kaybettiğini ve iktidarı bırakması gerektiğini söyledi.

Obama, Beyaz Saray'da Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Libya'daki şiddetin sona ermesi ve Kaddafi'nin iktidarı bırakması gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Obama, Libya sınırına insani yardım yönlendirdiğini, Libya-Tunus sınırına kaçan Mısırlıların ülkelerine götürülmesi için Amerikan askeri uçağının kullanılmasına onay verdiğini kaydetti.

Obama, Libya'ya karşı her seçeneği değerlendirdiklerini de ifade etti.

 

-"LİBYA'YA ACİL MÜDAHALEYE HAZIR OLUNMALI-

ABD Başkanı Barack Obama, insani krizin ve sivillere yönelik şiddetin durdurulması için ülkesinin ve uluslararası toplumun Libya'ya acil müdahaleye hazır olması gerektiğini bildirdi.

Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon ile Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Obama, ABD'nin Libya konusunda tüm seçeneklere hazırlandığını söyledi.

Amerika Başkanı Obama, Libya hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesinin de ABD'nin değerlendirdiği seçenekler arasında olacağını kaydetti.

Kaddafi karşıtlarına uygulanan şiddete duydukları öfkeyi de dile getiren Obama, BM'nin Libya'ya yönelik yaptırımlarını da övdü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA