• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Libyada çatışma
22 Haziran 2014 Pazar 09:23

Libya'da çatışma

Libya'nın doğusunda yer alan Bingazi kentinde orduya bağlı "Libya Kalkanı" güçleriyle emekli Tuğgeneral Hafter'e bağlı birlikler arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

Libya'nın doğusunda yer alan Bingazi kentinde orduya bağlı "Libya Kalkanı" güçleriyle emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı birlikler arasında çıkan çatışmalarda 4 kişinin öldüğü 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Bingazi Hastanesi Sözcüsü Fadiya el-Bergaşi, çatışmalarda ölen 3 kişinin cesedinin hastaneye getirildiğini, 4 yaralıyı tedavi altına aldıklarını söyledi.

Bingazi Adlı Tıp Merkezi Müdürü Halil Kuveydir'in verdiği bilgiye göre, çatışmalarda ayrıca 1 kişi daha öldü, 13 yaralı tedavi altına alındı.

Emekli Tuğgeneral Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuş, ülkenin parlamentosu Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti, bu durumu "darbe girişimi" olarak tanımlamıştı. Arasında eski Başbakan Ali Zeydan’ın da bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve üst düzey asker ise Hafter'i desteklediğini açıklamıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA