• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Liberal AB vizesi için 2 şart
15 Mart 2010 Pazartesi 18:30

Liberal AB vizesi için 2 şart

Avrupa Komisyonunun Genişlemeden ve Komşuluk Politikalarından sorumlu üyesi Stefan Füle, Türkiye yasadışı göç ...
    Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden ve Komşuluk Politikalarından sorumlu üyesi Stefan Füle, “Türkiye yasadışı göç sorununu çözerse vize muafiyetini getiririz” dedi. AB daha önce de vize muafiyeti için Türkiye'nin biyometrik pasaport uygulamasına geçmesini istemişti.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla bugün yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Füle, Türkiye üzerinden yasadışı olarak Avrupa'ya gidenlerin Türkiye'ye iadesiyle ilgili olarak bazı çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.    

    Bu konuda geçtiğimiz aylarda yoğunlaşan diyalogu memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Füle, ilerleme kaydedilirse bundan sonraki aşamalarda vize konusunda kolaylaştırıcı çalışmalara geçilebileceğini söyledi. Füle, “Bu adımdan sonra bütün üye ülkelerin uzlaşısıyla vize muafiyeti konusunda Türkiye ve AB için gerekli adımların atılabilir” dedi.

    Füle'nin söylediklerini çeviren tercümanın son kısımdaki "vize muafiyeti" (visa liberalization) ibaresini "vizede kolaylaştırmalar" (visa facilitation) olarak çevirmesi üzerine, Bakan Davutoğlu devreye girdi ve "Vize kolaylaştırılması değil, vize liberalleşmesi yani tümüyle kalkması" sözleriyle çeviriyi düzeltti.

    Brüksel daha önce de vize muafiyeti için Türkiye'nin de AB genelinde geçerli olan biyometrik pasaport uygulamasına geçmesini talep etmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA