• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Leyla Şahin Usta gündemi değerlendirdi
21 Aralık 2015 Pazartesi 10:26

Leyla Şahin Usta gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, İl Başkanlığı’nda kameralar karşısına geçerek Konya ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı yaptı.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’ya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Leyla Bak ile Sema Ersöz’ün eşlik ettiği basın toplantısında Usta, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

İşte Usta’nın basın toplantısında öne çıkan başlıklar ve ayrıntıları;

leyla-sahin-usta-gundemi-degerlendirdi-1.jpg

Şeb – i Arus Törenleri

Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve kıymetli eşlerinin katılımıyla gerçekleşen,  hoşgörünün simgesi, Allah aşkını bugüne kadar en iyi anlatmış zatlardan biri olan Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’nin 742. Vuslat Yıldönümü Uluslar arası Anma Töreni Şeb-i  Arûs  her yıl olduğu gibi Konya’mızda büyük bir organizasyon ile gerçekleştirilmiştir. Hz. Mevlana hep gönül diliyle konuşmuş, iyiliği güzelliği anlatmış, bizlere rehberlik eden, ufkumuzu açan bir hayat idame ettirmiştir. Allah’a karşı büyük bir aşk ve özlemle yaşamıştır, bu yüzdendir ki ölümü vuslat olarak görmüş Allah’a kavuşma günü olduğu için düğün günü olarak adlandırmıştır. Hz. Mevlana Konya’mızın dünyaya açılan yüzü olmuş, Konya’mızın simgesi haline gelmiştir. Bizlerde bu büyük zaat-ı muhteremi vuslatının 742. Yıldönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.  

leyla-sahin-usta-gundemi-degerlendirdi-2.jpg

Alaaddin – Adliye Raylı Sistem Açılışı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da Şeb-i Arûs törenimizi şereflendirmiş tören öncesinde de Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı 72 Tramvayın Hizmete Alımının açılışını yapmıştır. Konyamıza ve ülkemize hayırlı olsun.  Bizler Ak Parti hükümetleri olarak 13 yıldır halkımıza hizmetin adı olduk ve olmaya devam ediyoruz. Ak Belediyelerimizde, durmadan yorulmadan, sosyal devletin gerekleri olan hizmetleri halkımıza sunmaya devam ediyorlar.  Konya Büyükşehir Belediyemize bu önemli hizmeti Konya’mıza kazandırdığı için teşekkür ediyoruz.

Türkiye’nin Gururu; Aziz Sancar…

Evet, bildiğiniz üzere bu yıl ki Nobel Kimya Ödülü’nü Aziz Sancar aldı. Tüm dünyanın en prestijli olan Nobel ödülünü alarak ülkemize büyük bir gurur yaşatan bilim insanı Aziz Sancar’ı tebrik ediyor, bilim dünyamıza ve gençlerimize örnek teşkil etmesini diliyoruz.

leyla-sahin-usta.jpg

TBMM’deki Çalışmalar

Yine geçtiğimiz hafta 64. Hükümet Eylem Planımız (İcraatlar ve Reformlar) çerçevesinde oluşturduğumuz Geçici Bütçe Tasarısını kabul ettik. Vatanımıza ve Milletimize hayırlı olsun İnşallah. 

Ayrıca yine aynı gün mensubu olduğum İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna bağlı 3 tane alt komisyonun kurulması için onay verdik.  Kurulması kararlaştırılan alt komisyonlarımız,

-Mültecilerin Durumlarının ve Haklarının İncelenmesi

-Diyarbakır 5 Nolu Cezaevinin İncelenmesi

- Hükümlü ve Tutuklu Haklarının İncelenmesi’dir.

Her konuda olduğu gibi İnsan haklarının incelenmesi konusunda da hükümet olarak çok çalışıyoruz.  Ülkemiz dünyada insan haklarına en çok önem veren ülkeler arasında yer almaktadır. Hükümetimizin bu konuda çok hassas çalışmalar yürüttüğünden kimsenin endişesi olmasın.

4. Büyük Gençlik Kongresi

Dün partimizin Genel Merkez Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.  Görevi devreden Gençlik Kolları Başkanımız Abdurrahim Boynukalın’a, MKYK ve MYK üyeleri ne bugüne kadar yaptıkları tüm hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca Abdurrahim Boynukalın’a yeni görevi Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığında başarılar diliyor, çok iyi işler başaracağına gönülden inanıyoruz. Görevi devralan Melih Ecertaş ve ekibine de hayırlı olsun, Rabbim hayırlı hizmetler nasip etsin.

 

Suriyeli Yetimlere Kucak Açtık…

Malumunuz, geçtiğimiz hafta Başbakanımızın kıymetli eşleri Sayın Sare Davutoğlu Hanımefendinin katılımı ile 18 Aralık Uluslar Arası Göçmenler Günü kapsamında gerçekleşen programda hanımefendi, Suriyeli yetim çocuklar ile bir araya geldi. Savaş bölgesinden ülkemize göç eden ve küçücük yaşlarına rağmen büyük acılar görmüş çocuklara kucak açtı.

Ülke olarak duruşumuzu “gurur ile ifade edeyim ki Türkiye, bölgede çatışmaların başladığı günden bu yana hiçbir kardeşimizi geri çevirmeyen tek ülke oldu. Biz tarihte olduğu gibi bugün de darda olana sadece kapısını değil gönlünü de açmış bir milletiz…” sözleriyle bir kez daha bizlere göstermiş oldu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA