• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Latin Amerika’nın ilk Türk dizisi oldu
11 Eylül 2014 Perşembe 09:36

Latin Amerika’nın ilk Türk dizisi oldu

Türk dizileri, Güney Amerika dizi piyasasında Arjantin ve Brezilya’nın tahtını sarsmaya başladı.
Arjantin’in içerik üreticisi olarak, Brezilya’nın ise teknik üstünlüğüyle öne çıktığı Güney Amerika dizi piyasasında, son dönemde Türk yapımları atağa geçti.
 
Şili’de geçen martta yayınlanmaya başlayan “Binbir Gece”, Latin Amerika’nın ilk Türk dizisi oldu.
 
İlk bölümde fena sayılmayacak bir reyting alan dizi, ikinci haftadan itibaren izlenme rekorları kırmaya başladı. Türk dizilerinin Şili’ye geliş macerası ise Mega Chile kanalının genel müdürü Patricio Hernandez sayesinde oldu. Dizi fuarında tesadüfen keşfettiği “Binbir Gece”nin yayın haklarını almak için Kanal D yöneticileri ile temasa geçen Hernandez, Emol sitesine karar alma süreçlerini şu sözlerle özetledi:
 
Dizinin ilginç, hem de evrensel konusu beni mest etmişti. Yeni kanalımın yayın saatlerini dolduracak ve seyircinin ilgisini çekecek program sıkıntısı olduğunu görünce bu boşluğu ‘Binbir Gece’ ile doldurmaya karar verdik.” Futbola en az Brezilya kadar tutkun olan Şili’de, Onur ile Şehrazat’ın imkansız aşkı, Dünya Kupası maçlarının bile önüne geçerken, bu başarı Şili basınının da ilgisini çekti. Ülkenin en büyük gazetelerinden La Nacion, “Neden Binbir Gece bütün dünyada başarılı oldu” başlıklı bir yazıyla masaya yatırdı.
 
FATMAGÜL YÜKSELİYOR
 
Şehrazat ile Onur’un kavuşamama hikayesinin getirdiği reytingler, Şilili televizyoncuları yeni Türk dizileri satın almaya yöneltti. “Binbir Gece”nin son sezonunun gösterilmeye başladığı ağustos sonu itibariyle, dizinin hemen ardından “Fatmagül’ün Suçu Ne?” yayın akışına dahil edildi. Yayınlandığı ilk günden itibaren Şili halkının ilgisini çeken gelen dizinin Facebook’taki 10 binden fazla hayranı, hemen her gün “Kerim mi yoksa Mustafa mı daha yakışıklı” tartışması yapıyor.
Kaynak: Hürriyet
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA