• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Laparoskopik yöntemle tümör alındı
18 Ocak 2013 Cuma 10:01

Laparoskopik yöntemle tümör alındı

Konyada bir genç kızın böbrek üstü bezine yerleşmiş 10 santimetre çapındaki tümör, laparoskopik yöntemle karnı açılmadan alındı.
Konya’da bir genç kızın böbrek üstü bezine yerleşmiş 10 santimetre çapındaki tümör, laparoskopik yöntemle karnı açılmadan alındı.
5 yıldır karnında dolgunluk ve ağrı şikayeti olan Kebire Uzun (21), gittiği sağlık kurumlarında yapılan tüm tetkiklere rağmen hastalığı tespit edilemeyerek ağrı kesici ilaçlar verildi. Medicana Konya Hastanesi'ne başvuran genç kıza yapılan ultrasonografide karnında bir kitle tespit edildi. Çekilen karın tomografisinde kitlenin sağ böbrek üstü bezine yerleşmiş 10 santimetre çapında bir tümör olduğu görüldü. İyi huylu tümör laparoskopik yani kapalı ameliyat yöntemiyle hastanın karnı açılmadan alındı.
Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Celalettin Vatansev, bu boyuttaki bir tümörün laparoskopik yöntemle çıkarılmasının oldukça zor olmasına rağmen nadir merkezlerde yapılabilen bu ameliyatı hastanelerinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Karın içi organ ameliyatlarını hastanelerinde kapalı operasyonlarla gerçekleştirdiklerini belirten Vatansev, hastanın ameliyattan 3 gün sonra taburcu edildiğini kaydetti.
Kebire Uzun ise, çeşitli belirtiler gösteren rahatsızlığından kurtulduğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Uzun, “Mide bulantısı oluyordu, sürekli ayakta kalamıyordum halsiz oluyordum, baş dönmesi oluyordu. Hastalığın bu şekilde belirtileri oldu. Ameliyat öncesi çok korkmuştum, doktorum sayesinde korkumu yendim ve ameliyat oldum. Ameliyatım başarılı geçti, hastaneye ve doktoruma teşekkür ederim” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA