• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lale Eğitim Kurumlarında kadınlar günü programı
09 Mart 2012 Cuma 18:08

Lale Eğitim Kurumları'nda kadınlar günü programı

Özel Lale Eğitim Kurumlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlediği program Bera Otel de kahvaltı eşliğinde gerçekleşti.
Özel Lale Eğitim Kurumları’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlediği program Bera Otel’ de kahvaltı eşliğinde gerçekleşti. 
 
Uzman konuşmacılarla gerçekleşen programda kadın ve iletişim, kadının  aile ve toplumdaki yeri, kadının sorunları, kadına şiddet, kadın hakları gibi konular ele alındı.
Lale Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Dr. Filiz Tekin, “Toplumlar kadınları kadar gelişirler, kadını kadar okurlar, kadını kadar ileriyi görebilirler ve kadınları kadar güçlüdürler, dedi. Bu sebeple kız çocuklarının eğitimlerine önem verilmesi gerektiğini belirten Dr. Tekin İyi eğitilmiş kadın kalkınmış toplumu oluşturur.” dedi.
Konya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nur Feyzal Kesen  “Sosyal yaşamda, Her başarılı erkeğin arkasında değil, yanında bir kadın vardır” anlayışı ile kadınlarımızın da ülkemizin geleceğine çok önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz ” dedi.  Ayrıca Kadını ürettiği değerlerle toplumda var kılabilmek için, onu ikinci sınıf görme eğiliminden vazgeçilmesi gerekmekte olduğunu ifade etti. Avukat Nursel Akgün ise kadına karşı şiddetin ülkemizin en ciddi problemlerinden biri olduğunu ifade ederek, bunun için alınması gereken hukuki önlemlerden bahsetti.  Kahvaltı sonunda, annelerin bilinçlendirilmesi gereğini belirterek tüm kadınların gününü kutladılar. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA