• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kuzey Iraktaki ateşi İsrail körüklüyor
15 Ağustos 2017 Salı 16:30

Kuzey Irak'taki ateşi İsrail körüklüyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, IKBY'nin 'bağımsızlık referandumu' projesine tam destek verdi. Netanyahu, 'Dostumuz olan Irak Kürtleri bağımsız devlete sahip olmalı' dedi.

Türkiye'nin uyarıları ve Bağdat Yönetimi'nin itirazlarına rağmen, "bağımsızlık" referandumunda ısrara eden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan, manidar bir zamanlama ile tam destek geldi.

İntikam alma peşinde

Akşam'da yer alan habere göre, Tel Aviv'i ziyaret eden ABD Kongresi Cumhuriyetçi Parti üyeleri ile buluşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Irak Kürtleri bağımsız devlete sahip olmalı" açıklaması yaptı. Açıklamanın, Mescidi Aksa'da Müslümanlara yönelik hak ihlalleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Tel Aviv'e geri adım atmaya mecbur eden girişimlerinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Irak'ı parçalanmaya götürür

İsrail medyasında da yer alan gelişme geçtiğimiz hafta yaşandı. ABD'li Kongre üyelerini ağırlayan Netanyahu, toplantıdaki konuşmasıyla Irak'ı parçalanmaya götürecek "bağımsızlık" referandumu için reklam çalışması yaptı.

3 dilde oy pusulası hazırlandı

Türkiye'nin tepki gösterdiği Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül'de yapacağını duyurduğu bağımsızlık referandumu için oy pusulası hazırlanarak basıldı. Kürtçe, Arapça ve Türkmenler için Türkçe dilinin kullanıldığı oy pusulasında, Kerkük'ün de içinde bulunduğu ve tartışmalı bölge olarak adlandırılan bölgelerinde referandumu kapsadığı belirtildi.

ABD politikalarına uyum gösterir

Bölgede kurulacak bağımsız bir Kürt devletinin İsrail ve ABD politikalarıyla uyum içinde varlık göstereceğini savunan Netanyahu, “Irak Kürtleri 25 Eylül'de yapılacak referandumla bağımsız bir devlete sahip olmalı. Iraklı Kürtler, Batı’nın da, bizim de, değerlerimizin de dostlarıdır” dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA