• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kuzey Irak turistlerin ilgisini çekiyor
03 Ağustos 2013 Cumartesi 22:08

Kuzey Irak turistlerin ilgisini çekiyor

Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin ikinci büyük kenti Süleymaniyede son yıllarda turizm sektöründe dönüşüm yaşanıyor.

 Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin (IKBY) ikinci büyük kenti Süleymaniye’de son yıllarda turizm sektöründe dönüşüm yaşanıyor.

Kentte 2003 ylında 7 tane otel mevcut iken, bugün ikisi beş yıldızlı 47 otel, 50 motel ve 56 apart otel bulunuyor.

Irak’ın Bağdat, Musul, Diyala, El-Enbar ve Kerkük kentlerinde istikrarsızlık devam ederken, IKBY bölgesi her geçen gün cazibesini artırıyor. Bölgesel Kürt yönetiminin ikinci büyük kenti Süleymaniye, bir yandan yeniden imar ve restore edilirken diğer yandan turistleri ağırlayacak otel ve konaklama tesislerinde artış kaydediliyor.

Süleymaniye Turizm Müdürü Mustafa Heme Rahim, otel sayısını artırmaya devam edeceklerini söyledi. Kente gelen turist sayısının sürekli arttığını vurgulayan Rahim,  “Kürdistan’ın güzelliği,  güvenli olması ve Irak içinde istikrarlı bir bölge olması turistlerin buraya gelmesini sağlıyor” ifadesini kullandı.

Rahim, turizme yapılan yatırımların meyvesini vermeye başladığını belirterek, şöyle konuştu:

“2003 yılında Süleymaniye’de turistlerin konaklayabileceği sadece 7 otel bulunmaktaydı. Şimdi ise ikisi beş yıldızlı 47 otel, 50 motel ve 56 turistik tesisimiz var. Kentimizi son 6 ay içerisinde 250 bin turist ziyaret etti.“

Turizm sektörünün şimdiye kadar ihmal edildiğine dikkati çeken Mustafa Heme Rahim, sözlerini şöyle tamamladı:

“Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, şimdiye kadar turizm sektöründen herhangi bir gelir elde etmeyi planlamadı. Şu ana kadar da hükümet, gelir elde etmeye çalışmadı ama önümüzdeki dönem, bölgenin turizm master planı yapılıyor ve bu işin yapılması için iki Lübnan şirketi ile anlaşmalar imzalandı. Bu çalışma ile bölgenin turizm sektöründe daha planlı bir yol izlenecek ve sektöre bir canlılık gelecek. Bölgedeki turistik yerler, bu plan içerisine dahil edilecek, tüm alt yapı ve yol çalışmaları tamamlanacak.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA