• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kutlu:Eğitimde fırsat eşitsizliği ortadan kalkacak
10 Aralık 2010 Cuma 23:33

Kutlu:'Eğitimde fırsat eşitsizliği ortadan kalkacak'

Konya'nın Akören ilçesindeki iki ilköğretim okulunun tüm sınıfları Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu tarafından İnteraktif Yazı Tahtası ile donatıldı.
Konya'nın Akören ilçesindeki iki ilköğretim okulunun tüm sınıfları Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu tarafından “İnteraktif Yazı Tahtası” ile donatıldı.
 
Akören Gazi Mustafa Kemal ve Mustafa Çetin ilköğretim okullarının tüm sınıflarının akıllı sınıf haline getirilmesi ile ilgili program Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Akören Kaymakamı Numan Altay, Akören Belediye Başkanı Tahir Dinç, Selçuk Üniversitesi Eski Rektörü ve Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu, eğitimciler ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, Akören'in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, Akören Kaymakamlığı yaptığı dönemle ilgili anılarından anlattı. Vali Doğan, “Akören'in eğitim açısından geri kalmışlığını bu projeler sayesinde aşmak zorundayız. Bunun için de bugün buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Konya'nın eğitimde önemli bir avantaj sağladığını kaydeden Doğan, “Devletimiz tarafından önemsediğimiz bu projeler 3- 5 yıl sonra tüm okullarımızda yaygınlaşacak. Akören ve Selçuklu ilçesindeki okullar bu konuda çok daha şanslılar. Eğitim gönüllüleri sayesinde teknolojiye kısa sürede kavuştular. Bu sistemi iyi kavramalı ve önemine vurgu yapmalıyız” dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, Fatih Projesi kapsamında yurt geneline yayılan bu projenin eğitim-öğretim açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Konya'nın bir çok okulda kademe kademe bu sisteme geçileceğini belirten Şahin, özellikle hayırsever ve eğitim gönüllülerin destekleriyle bu projenin daha hızlı yaygınlaşacağını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin bu uygulama ile ülkemizde gelişmiş ülkelerle aynı standartlarda eğitim verileceğini belirterek, “Öğrenci ve öğretmenlerimizin teknolojik yeniliklerden faydalanarak eğitim görmesi büyük mutluluk. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı daha da artırmak en büyük hedefimiz olacak. Selçuk Üniversitesi eski Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu'ya eğitim camiamıza önemli desteği nedeniyle şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Teknoloji sınıflarının kurulmasını sağlayan Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu da, bu teknoloji ile çocukların her konuyu daha çabuk anlayacağını, internet teknolojisi ile her türlü bilginin öğrencilere çok yönlü olarak iletileceğini, bu metodla kitapların, ansiklopedilerin sınıflara anında getirileceğini söyledi. Kutlu, bu teknolojinin iyi kullanılması halinde eğitimde fırsat eşitsizliğinin ortadan kalkacağını, dershane bağımlılığının ve psikolojisinin azalacağına vurgu yaparak, “Bu teknoloji ile derse gelemeyen öğrencinin evine ders nakli yapılabilecek, anlatılan, daha önceki derslerde işlenen konular tekrar tekrar gözden geçirilebilecek” dedi.
 
Eğitimin en önemli meselelerden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu, “Eğitim gelecek demek, geleceğe yatırım demek. Eğitimde son duruma bakıldığında Konya'nın büyük ilçelerinde bile eğitimde başarının düşük olduğu görülmektedir. Bunu Milli Eğitim Müdürlüğü, mahalli yöneticiler, sivil toplum kuruluşları hep beraber düşünmeli ve araştırmalıdır. Eğitime yatırımı sadece devletten bekleyemeyiz. Dernekler, vakıflar, hayırseverler, eğitim gönüllüleri gibi kimseler bu projelerin içerisinde olmalıdırlar" diye konuştu. Kutlu, bu sistemin Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu ve Mustafa Çetin İlköğretim Okulu'ndaki sınıfların tamamında ve Avdan İlköğretim Okulu'nun bir sınıfında kurulduğunu sözlerine ekledi.
 
Program protokol üyelerinin yaptığı açılışın ardından, akıllı sınıfta yapılan uygulamalı eğitimle sona erdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA