• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kuru otlar bile değerlendiriliyor
05 Haziran 2009 Cuma 17:40

Kuru otlar bile değerlendiriliyor

Selçuklu Belediyesi ilçenin çeşitli yerlerinde, parklarda ve boş alanlarda bulunan kuru otların temizlenmesi için çalışma başlattı.
Selçuklu Belediyesi ilçenin çeşitli yerlerinde, parklarda ve boş alanlarda bulunan kuru otların temizlenmesi için çalışma başlattı. Selçuklu Belediyesi kurumuş otların temizliğini yaparak çevre kirliliğine engel olurken aynı zamanda olası yangın tehlikelerine karşı önlem alıyor.
 
 Park ve Bahçeler Müdürlüğünce oluşturulan ekiplerce Sakarya, Akşemsettin, Karatay Sanayi Erkan caddesi, Peyami Safa Mahalleri ve tüm parklarda da kuru otlar temizleniyor.
 
 Park ve Bahçeler Müdürlüğünce oluşturulan 4 ayrı ekipte toplam 35 personel görev yapıyor. Refüjlerde, aile dinlenme parklarında, çocuk parklarında ve kullanılmayan boş arazilerde yapılan temizlik neticesinde toplanan otlar gübre yapımı için depolanırken çalışmanın 1 ay süreceği ve bu çalışmanın ilçe genelinde yapılacağı belirtildi.
 
 Kurumuş otların çevre kirliliğinin yanı sıra kırılmış cam parçaları ve sigara izmaritleri ile rahatlıkla ateş alabileceğini dile getiren Selçuklu Belediyesi yetkilileri “Kurumuş otların ateş alması büyük yangınlara sebep olmaktadır. Bu yangınlar ağaçların ve çevresinde bulunan mekanların da yanmasına neden olmaktadır. Olası yangınların önüne geçmek ve otların neden olduğu çevre kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla böyle bir çalışma yapıyoruz” dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA