• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kurtlar Vadisi Pusudaki Kane, David Cohen mi?
21 Aralık 2013 Cumartesi 12:12

Kurtlar Vadisi Pusu'daki Kane, David Cohen mi?

Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümlerinde yer alan Müfettiş Kane, önceki gün Türkiye'ye gelen David Cohen'i mi simgeliyor? Cohen Türkiye'ye neden geldi?

Hükümete karşı yapılan operasyonun yankıları sürerken, özellikle Halkbank üzerinde oynanan küresel oyun dikkatleri çekiyor. 

AK Parti öncesi dönemde zarar üzerine zarar açıklayan Halkbank, son yılllarda dünya bankaları ile yarışır hale gelmişti. Son olarak, Irak ve İran'la imzalanan petrol-doğalgaz anlaşmalarında kilit rol oynayan Halkbank'a yapılan operasyon kafalarda soru işaretleri bıraktı. 

İNGİLTERE VE ABD'NİN İZNİ OLMAKSIZIN İLK PETROL ANLAŞMASI

Özellikle Irak'la yapılan son petrol anlaşması da, kulislerde "İngiltere ve ABD'nin dahli olmaksızın yapılan ilk petrol anlaşması" olarak gösteriliyordu. 

Halkbankası'na operasyon yapılmasının hemen ardından, ABD Hazine Bakanlığı Terör ve Mali İstihbarat'tan Sorumlu Müsteşarı David Cohen Türkiye'ye geldi. 

HALKBANK OPERASYONU SONRASI, TÜRKİYE'NİN FİNANSAL SIRLARI TEHLİKEYE Mİ GİRDİ?

Cohen'in kimlerle görüşeceği konusunda basına bilgi verilmedi, ancak Cohen İstanbul'da banka genel müdürleriyle bir araya geldi. 

David Cohen'in, bankaların genel müdürlerine İran uyarısı yaptığı bildirildi. Star'da yer alan kulis haberine göre Cohen müdürlere, İran’a nükleer çalışmaları nedeniyle uygulanan ambargonun sürdüğünü ve nasıl işletilmesi gerektiğini anlattı. Cohen, “Para trafiğini gevşetmeyin, yaptırımlar bitmedi” mesajını verdi. 

Cohen'in banka genel müdürlerine yaptığı bu uyarı, "Halkbank'ın başına gelen sizin de başınıza gelebilir" mesajı olarak algılandı. 

Öte yandan, başka kimlerle görüştüğü bilinmeyen Cohen'in İstanbul ziyaretiyle ilgili olarak, Halkbank operasyonu sonrası Türkiye'nin ekonomik stratejileriyle ilgili sızdırmalar olabileceği kulislerde tartışılan en önemli konu olarak gösteriliyor. 

KURTLAR VADİSİ PUSU'DA MÜFETTİŞ KANE KARAKTERİ COHEN Mİ?

Gündem operasyonla çalkalanırken, önceki gece Kurtlar Vadisi'nde yer alan Müfettiş Kane karakterinin ekonomiyle ilgili hamleleri dikkat çekti. 

Necati Şaşmaz'ın haber portalı yazete.com, "Vadi yine bildi" başlığıyla yayınlanan haberde Müfettiş Kane'in önceki gün Türkiye'ye gelen ABD'li Cohen olduğunu iddia etti. 

Tapınakçılar'ın Türkiye'ye gönderdiği Müfettiş Kane, bir taraftan yanında getirdiği Armegedon timleriyle kritik istihbari operasyonlar yaparken, finansal konuda da bir takım çalışmalar içerisine giriyor. Kane, bu iş için Tapınakçılar'ın atadığı Türkiye Baronu'nu görevlendiriyor. 

Daha önce de defalarca Türkiye'de kapalı kapılar ardında yaşananlara nokta atışı yapan Kurtlar Vadisi Pusu'nun Müfettiş Kane'i de kafalarda soru işaretleri bıraktı. 

TAPINAKÇILAR YETERLİ BAŞARIYI YAKALAYAMAYINCA...

Kurtlar Vadisi'ne geçtiğimiz sezon giren Tapınakçılar, Türk siyaseti ve istihbaratı üzerinde giderek artan dış baskıyı simgeliyor. 

Tapınakçılar'ın çalışmalarının yetersiz kalması üzerine yaklaşık bir ay önce Müfettiş Kane daha etkili operasyonlar düzenlemek ve direkt Türk istihbaratını felç etmek üzere görevlendirilip Türkiye'ye gönderilmişti. Daha önce soft vuruşlar yapan Tapınakçılar, Kane'nin gelişiyle birlikte sonuç almak odaklı, sert nokta operasyonlarla Türk istihbaratının üzerine gidiyor. 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA