• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kürtçe ve Kafkasça seçmeli dersler arasında
29 Ağustos 2014 Cuma 10:29

Kürtçe ve Kafkasça seçmeli dersler arasında

Bakan Avcı, 'Yaşayan Diller ve Lehçeler' adında bir seçmeli ders olduğunu ve bu ders altında, Kürtçe ve Kafkas dillerinin olduğunu açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dil eğitimleri hakkında açıklamada bulundu. Avcı konuyla ilgili, 'Elimizde hangi branşlarda ne kadar öğretmene ihtiyacımız var önce buna bakıyoruz. Bu branşlarda en çok hangi illerde açığımız var ona bakıyoruz. Dolayısıyla 40 bin yeni öğretmen adaylarımızı, ihtiyaç duyduğumuz branşlara göre oranlıyoruz' ifadelerini kullandı.
Yeni branşların olduğunu da dile getiren Bakan Nabi Avcı, 'Seçmeli ders olarak 'Yaşayan Diller ve Lehçeler' diye bir seçmeli dersimiz var. Bu ders altında Kırmançi, Zazaki yani Kürtçe seçmeli dersimiz var. Kafkas dillerinden seçmeli derslerimiz var. Hangi ilde kaç Kürtçe veya Lazca, Çerkezce öğretmenine ihtiyacımız var, bunların dökümlerini çıkarıyoruz. Bu alanda tezsiz yüksek lisans, lisans eğitimi yapan öğrencilerimiz bu derse öğretmen olarak atanacaklar. Ama bunları okullara atayamıyoruz, her okulda Kürtçe öğretmene ihtiyacımız yok. Onları İl Milli Eğitim Müdürlüklerine atayacağız. Sonra İl Milli Eğitim Müdürü öğretmen arkadaşlarımızı hangi okulda bu ders seçilmişse oralara görevlendirilecek. Bu alanda da eğitim gören öğretmen adaylarımız bu ders yılından itibaren atanacak' açıklamasında bulundu.
 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA