• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kürtçe ezanı o okumuş
08 Haziran 2011 Çarşamba 18:33

Kürtçe ezanı o okumuş

Türkiye'de büyük bir infiale ve tepkiye yol açan Kürtçe ezanı...

Belediyenin kadrolu personeli olarak görev yapan sözde imamın ayrıca BDP'nin Sivil İtaatsizlik Eylemi adı altında organize ettiği cuma namazlarını da kıldırdığı belirlendi.

Suruç Belediyesi'nde görev yapan ve adı Abdurrahman Karsak olan sözde imamın memleketi Şırnak'ta yıllar önce medrese eğitimi gördükten sonra Suruç’a yerleştiği ifade edildi. Okuma yazma bilmediği tespit edilen Karsak'ın daha önce BDP'nin demokratik özerklik çadırında BDP’li sempatizanlara verdiği Kürtçe hutbelerde, şu ifadeleri kullanadığı öğrenildi:''Kürt halkını kandıramayacaksınız. Artık AK Parti'nin elinde din argümanı alındı. Din argümanı elinden alınan Başbakan ne dediğini bilmeksizin, sağa sola saldırıyor. Artık din sadece AK Parti'nin himayesinde değil."

KÜRTÇE EZAN İÇİN SURUÇ PİLOT İLÇE SEÇİLDİ

BDP'li belediyelerin sözde 'demokratik özerklik' ilanı hazırlığından sonra Kürtçe ezan için pilot bölge olarak BDP'li üst yöneticiler tarafından Şanlıurfanın Suruç ilçesinin seçildiği ve daha sonraki dönemde sözde demokratik özerklik uygulamasına geçildikten sonra ezanın KCK tarafından Kürtçe olarak tüm BDP'li belediyeler tarafından yapılması planlanan camilerde Kürtçe olarak okutulacağı iddia edildi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA