• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kürt açılımının dış basındaki yankıları
11 Ağustos 2009 Salı 07:54

Kürt açılımının dış basındaki yankıları

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü kamuoyunda ''demokratik açılım'' olarak nitelenen çalışmaların dış basındaki yansımaları derledi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce (BYEGM) kamuoyunda ''demokratik açılım'' olarak nitelenen çalışmaların dış basındaki yansımaları derlendi. 

BYEGM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ''demokratik açılım'' çalışmalarına ilişkin haberler dünyanın birçok ülkesindeki basın-yayın kuruluşlarında geniş yer aldı.

Açıklamaya göre, İngiliz haber ajansı Reuters'ın konuyla ilgili haberlerinde, ''Türkiye: Kürt Sorununa Çözüm Getirebilecek Adımlar Üzerinde Çalışıyoruz'' ve ''Türkiye Kürt meselesini demokratik bir yolla sona erdirmek istiyor'' başlıkları öne çıktı. İngiliz Guardian gazetesi de konuya ilişkin bir makaleyle konuyu okurlarına aktardı.

Çalışmalar Almanya, Avusturya ve Fransa'daki basın organlarında ''Kürt sorunun çözümü'' haber ve yorumları çerçevesinde duyulurken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamalarına yer verildi.

İtalya, Rusya, İspanya, Belçika, İsviçre, Yunanistan ve Bulgaristan'daki basın yayın organlarında da konuya ilişkin haberler okurlara yansıtıldı.

Açıklamaya göre, konuya ilişkin haberler, AP ve İran haber ajansı IRNA ile Arap dünyasına yönelik yayın yapın basın kuruluşlarında da yer aldı.

Açıklamada görüşlerine de yer verilen BYEGM Genel Müdür Vekili Salih Melek, kurumda dünyadaki gelişmeleri 16 dilde izlediklerini belirterek, ''demokratik açılım'' ile ilgili yansımaları da yakından takip ettiklerini bildirdi

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA