• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Küresel Barış ve Düzen Arayışları
17 Aralık 2011 Cumartesi 12:43

'Küresel Barış ve Düzen Arayışları'

Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Konya Üniversitesi tarafından ''Küresel Barış ve Düzen Arayışları'' konulu panel düzenlendi.
Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Konya Üniversitesi tarafından ''Küresel Barış ve Düzen Arayışları'' konulu panel düzenlendi.
    
Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, panel açılışında yaptığı konuşmada, Aralık ayında Konya'nın yüreğinin bir başka türlü atmaya başladığını belirtti.
    
Aralık ayının yeni bir hatırlama, geleceğe yönelik bir kurgulama olduğunu anlatan Şeker, bu süreçte dünyanın her köşesinden misafirlerin Konya'ya geldiğini, Konya'nın da bu kişilere misafirperverce ev sahipliği yaptığını söyledi.
    
Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin Konya'da bir çok bilim etkinliğinin yapılmasına katkı sağladığını vurgulayan Şeker, Konya Üniversitesi'nin de böyle bir etkinliğe imza attığını ifade etti.
    
Konya'nın halkı ve yerel yönetimleriyle Aralık ayına gereken önemi gösterdiğini anlatan Şeker, Mevlana'nın gelecek nesillere de en iyi şekilde anlatılması gerektiğini vurguladı.
    
Açılış konuşmalarının ardından ney eşliğinde Mesnevi'den beyitler okundu. Daha sonra Konya Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Akgün başkanlığındaki ''Kriz Zamanlarında Küresel Barış ve Düzen Arayışları'' konulu panele geçildi.
    
Panelde Londra İslam Enstitüsü'nden Prof. Dr. Yagoob Zaki, Concordia Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Chalmers Üniversitesi'nden Prof. Dr. Muhammed Shahriari ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bülent Aras bir konuşma yaptı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA