• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kurbanlıklara genel sağlık muayenesini yapılıyor
24 Ekim 2012 Çarşamba 11:30

Kurbanlıklara genel sağlık muayenesini yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan pazarlarına kurduğu muayene istasyonlarında veteriner hekimler, ücretsiz gebelik testi ve diğer kontrolleri yapıyor.
 Büyükşehir Belediyesi, Karatay Tatlıcak Mahallesi kurbanlık satış yeri ile Meram Karahüyük hayvan satış yerinde kurduğu muayene istasyonlarında, kurbanlık alacak kişiler için ücretsiz genel muayene, yaş tayini ve gebelik testi hizmeti veriyor. 
Zabıta araçlarından yapılan anonslarla kurbanlık alacakların mutlaka hayvanları muayene ettirmeleri isteniyor. 
Veteriner hekimler, istasyona getirilen hayvanların gebe olup olmadıklarını ultrason cihazıyla kontrol ediyor. Ayrıca hayvanların yaş tayini ile diğer kontrolleri de gerçekleştiriliyor. 
Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Yusuf Işıklıer, iki farklı bölgede kurbanlıklar için ücretsiz muayene istasyonu kurduklarını söyledi. 
Işıklıer, ''Burada veteriner hekimlerimiz hayvanların kapak atıp atmadığını (diş atma) kontrol ediyor, genel sağlık muayenesini yapıyorlar. Özellikle de küçük ve büyükbaş hayvanların gebe olup olmadıklarına ultrasonla bakıyorlar. Gebe hayvanların kesimine müsaade edilmiyor. Alıcı ve satıcı bu konuda uyarılıyor'' dedi. 
Bu yıl ilk kez böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Işıklıer, zabıta araçlarından anonsla, el broşürleriyle ve toplu ulaşım araçlarında bu hizmetin duyurusunu yaptıklarını, uygulamaya halkın da yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. 
Işıklıer, vatandaşlardan pazarlıklarını yaptıktan sonra parasını ödemeden, hayvanları getirip bu istasyonlarda muayene ettirmelerini istediklerini kaydetti. 
Kurbanlıklarını muayene için istasyona getiren vatandaşlar da verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA